Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Hamel bij kansmakers Edison Jazzism Publieksprijs

Shownieuws

Wouter Hamel, Sabrina Starke en Wicked Jazz Sounds Band zijn in de race voor de Edison Jazzism Publieksprijs 2009. Het publiek bepaalde de drie genomineerden.

Wouter Hamel, Sabrina Starke en Wicked Jazz Sounds Band zijn in de race voor de Edison Jazzism Publieksprijs 2009. Het publiek bepaalde deze zomer de drie genomineerden, artiesten als Boris en Carel Kraayenhof vielen buiten de boot. De winnaar wordt op 18 november bekend.

Wie de genomineerden zouden worden, bleef volgens de organisatie tot op het laatste moment spannend. Vooral de laatste weken werd veel gestemd, wat voor veel wisselingen in de top drie zorgde. Uiteindelijk bleek Wicked Jazz Sounds Band de favoriet, gevolgd door Sabrina Starke en Wouter Hamel. De artiesten zijn genomineerd met hun albums. Via de website van Edison Jazz kan het publiek stemmen en zo bepalen wie als winnaar uit de bus komt.

De Edison Jazzism Publieksprijs wordt uitgereikt tijdens het Edison Jazz/World evenement. De winnaar mag niet alleen het beroemde Edisonbeeldje mee naar huis nemen, maar krijgt ook een optreden met het Metropole Orkest. De Edison is de oudste muziekprijs van Nederland, sinds 1960 worden de beeldjes uitgereikt. De Edison Jazzism Publieksprijs wordt dit jaar voor de derde keer uitgereikt.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen