Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Michael Jackson naar laatste rustplaats gebracht

Shownieuws

Ruim twee maanden na zijn dood is Michael Jackson naar zijn laatste rustplaats gebracht. De zanger is donderdagavond bijgezet in een mausoleum op Forest Lawn.

(Novum/AP) - Ruim twee maanden na zijn dood is Michael Jackson donderdagavond bijgezet in een mausoleum op begraafplaats Forest Lawn in de buurt van Los Angeles. De gouden kist met daarin het lichaam van de King of Pop is niet toegankelijk voor publiek. Dat werd donderdag op afstand gehouden tijdens de uitvaartdienst.

De plechtigheid begon ruim anderhalf uur later dan gepland doordat de familie Jackson later arriveerde. De ruim tweehonderd genodigden moesten buiten in de hitte, het was 32 graden, wachten tot de stoet van 31 auto's onder politiebegeleiding was aangekomen. Onder de genodigden waren Jacksons goede vriendin actrice Elizabeth Taylor, voormalig kindsterretje Macaulay Caulkin en andere beroemdheden.

Vooral Michaels moeder Katherine had het zwaar. De 79-jarige matriarch leek doodmoe en moest na de anderhalf uur durende dienst naar haar auto worden geholpen. Bij het binnentreden van het mausoleum raakte Katherine door emoties overmand en keerde ze om. Of zij later alsnog naar binnen is gegaan, is onduidelijk.

Michaels drie kinderen waren kalm tijdens de plechtigheid. De 11-jarige Paris was in tranen toen ze het mausoleum betrad. Samen met haar broers Prince Michael (12) en Prince Michael II (7) legde ze een met juwelen versierde kroon op haar vaders kist. De gouden kist was versierd met witte en paarse bloemen en werd door Michaels vijf broers naar het mausoleum gedragen. Jackie, Tito, Jermaine, Marlon en Randy droegen elk een felrode das en een witte glitterhandschoen.

De dienst was eenvoudig, maar roerend, zei een van de aanwezigen. Souldiva Gladys Knight zong de aanwezigen toe, Clifton Davis bracht 'Never can say goodbye' ten gehore, een nummer dat hij begin jaren zeventig voor de Jackson 5 schreef. Vrienden die tijdens de dienst spraken, bewonderden de Jacksons en herinnerden aan Michaels gevoel voor humor.

Michael Jackson overleed op 25 juni op 50-jarige leeftijd aan een hartstilstand als gevolg van verkeerd medicijngebruik. Hij is bijgezet op een begraafplaats in Glendale, dat ongeveer dertien kilometer ten noorden van het centrum van Los Angeles ligt. De King of Pop is in goed gezelschap, ook beroemdheden als Clark Gable en Jean Harlow vonden hun laatste rustplaats op Forest Lawn.

Fans kunnen niet bij Jacksons kist komen, de nabestaanden willen voorkomen dat de laatste rustplaats van de King of Pop een bedevaartsoord wordt. Na Jacksons dood gingen geruchten dat de zanger begraven zou worden op zijn landgoed Neverland. Jacksons vader Joe en oudere broer Jermaine zouden van het landgoed een museum ร la Graceland willen maken. De andere familieleden waren volgens de verhalen tegen, omdat Michael aangaf nooit meer terug te willen keren naar Neverland. De zanger keerde het landgoed de rug toe nadat hij werd beschuldigd van kindermisbruik.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen