Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Oscarnominatie 'Wit licht' wankelt

Shownieuws

De bewerking van 'Wit licht' wordt nog niet voorgedragen voor een Oscar in de categorie 'beste buitenlandse film'. Nederlandse filmers zijn tegen de inzending.

De buitenlandse bewerking van 'Wit licht', 'The silent army', wordt voorlopig niet voorgedragen als kanshebber voor een Oscarnominatie in de categorie 'beste niet-Engelstalige film'. Dit is besloten na protest van een aantal Nederlandse filmmakers die het niet eens zijn met de inzending.

De producenten van de films 'Bride flight', 'Oorlogswinter' en 'De storm' tekenden bezwaar aan tegen de beslissing van Holland Film, de organisatie die de inzending bepaalt. Volgens de filmmakers voldoet 'The silent army' niet aan de eisen van The Academy, de organisatie achter de Oscars. Dat zou betekenen dat de film niet door de keuring komt. Zonde van het belastinggeld en voor de Nederlandse filmwereld, vinden de bezwaarmakers.

Holland Film heeft hierop besloten om de bezwaren eerst goed te bestuderen. Volgens NL Film, producent van 'De storm', komt Holland Film maandag met een reactie. De producenten blijven druk op de ketel houden. Wanneer 'The silent army' toch naar de Oscars wordt gestuurd, spannen ze een kort geding aan. Holland Film was niet direct bereikbaar voor commentaar.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen