Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Vengaboys klimmen op podium voor Valtifest

Shownieuws

Dj Joost van Bellen heeft wel heel bijzondere gasten weten te strikken voor zijn set op Valtifest. Hij zal samen met de Vengaboys op het festivalpodium staan.

'Boom, boom, boom, boom' en 'We're going to Ibiza' schallen zaterdag door Amsterdam-Noord. De Vengaboys, die in de jaren negentig scoorden met de vrolijke liedjes, klimmen tijdens Valtifest op het podium bij dj Joost van Bellen.

De dj heeft zin in zijn optreden met de Vengaboys, hij belooft er een 'classic acid house set' van te maken, zegt hij voor de camera van Novum Nieuws. De plaatjesdraaier kan tijdens het festival zijn keel smeren. Vanaf oktober staat hij tijdens zijn toer niet alleen achter de draaitafels, maar kruipt hij ook achter de microfoon. "Het is de bedoeling dat ik ga zingen tijdens de toer. Maar ik kan helemaal niet zingen, dus dat wordt een drama."

De dj, die zichzelf 'discodinosauriër' noemt, draait al 25 jaar mee. Ondanks zijn jarenlange ervaring steken de zenuwen voor elke show de kop weer op. "Al moet ik in een boerenschuur in Kutteveen-west draaien, dan nog heb ik zenuwen." Toch heeft Van Bellen het naar zijn zin in het discowereldje en ziet hij zichzelf nog jaren achter de draaitafels. "250 jaar is de bedoeling."

Valtifest vindt zaterdag voor de tweede keer plaats. Samen met muziekzender MTV organiseert Van Bellen het festival, dat vooral draait om vernieuwende dance- en liveacts. Donderdag liet MTV weten dat Valtifest is uitverkocht.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen