Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Rapper C-Murder schuldig bevonden aan moord op fan

Shownieuws

C-Murder is dinsdag in een tweede rechtszaak wederom schuldig bevonden aan het neerschieten van een fan. De 16-jarige werd in 2002 neergeschoten in een club.

(Novum/AP) - Rapper C-Murder doet zijn naam eer aan. De rapper, die in het echt Corey Miller heet, is dinsdag in een tweede rechtszaak schuldig bevonden aan het neerschieten van een fan in 2002.

De 16-jarige jongen wilde de rapper imponeren en ging naar een club waar de artiest een rapwedstrijd hield. In plaats van hoge ogen te gooien, ontstond een ruzie. De fan werd in elkaar getrapt door vrienden van Miller. Toen de jongen op de grond lag is hij vervolgens door zijn held doodgeschoten.

De 38-jarige Miller werd in 2003 al veroordeeld voor het neerschieten van de fan. De rechter besloot tot een tweede zitting, omdat de aanklagers bewust de criminele achtergrond van de ooggetuigen hadden achtergehouden. Bewijs dat de rapper de moord pleegde, in de vorm van DNA of het wapen, is nooit gevonden. Het vonnis werd uitgesproken op basis van verklaringen van twee getuigen.

Een bewaker van de club vertelde in zijn verklaring dat de rapper insloeg op de jongen die op de grond lag. Daarna zag hij een flits van het vermeende wapen, vlak voordat hij het schot hoorde. De getuige heeft het wapen nooit gezien en veranderde meerdere malen zijn verhaal. Eerst omschreef hij de schutter als een veel kleinere en bredere man dan de rapper.

De tweede getuige stond in het publiek en beweerde dat de rapper zich over de jongen heen boog en hem beschoot. Deze getuige had een afspraak met de aanklagers. Als hij zou getuigen, dan zou een andere aanklacht tegen hem worden ingetrokken.

De beslissing van de jury verliep niet gemakkelijk: een jurylid veranderde haar besluit en ze waren zeer lang in beraad. Drie andere juryleden werden huilend aangetroffen in de hal.

De vrienden en familie van Miller reageerden geschokt op het vonnis en barstten in huilen uit. Zijn zus schreeuwde het uit en beschuldigde de jury van corruptie. "Dit vonnis is verkeerd. We laten dit niet rusten", vertelde de tante van de rapper. De artiest zelf wil geen commentaar geven.

Miller zat al in de gevangenis vanwege twee pogingen tot moord in een nachtclub in 2001. Over deze zaak wordt volgende maand uitspraak gedaan.

"Dit doet me geen plezier. Ik leef mee met de familie van Miller. Maar zij hebben het voorrecht dat ze hem nog kunnen zien. Wij moeten het doen met herinneringen en foto's van onze zoon", vertelde de vader van het slachtoffer.

C-Murder staat onder contract bij No Limit Records, het label van broer Percey, die rapt onder de naam Master P. In 2000 bracht hij zijn eerste album uit, getiteld 'Trapped in Crime'.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen