Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Lijfarts Jackson blijft in vizier politie

Shownieuws

Het net rond de lijfarts van Michael Jackson lijkt zich te sluiten. Dinsdag doorzocht de politie de apotheek in Las Vegas waar Conrad Murray propofol kocht.

(Novum/AP) - Het net rond de lijfarts van Michael Jackson lijkt zich langzaam te sluiten. Dinsdag doorzocht de politie een apotheek in Las Vegas. Bij diezelfde apotheek zou Conrad Murray onlangs propofol gekocht hebben, het medicijn dat de King of Pop mogelijk fataal is geworden.

De politie kwam de apotheek op het spoor na onderzoek in de woning waar Jackson een hartaanval kreeg. In het huis in Los Angeles werd een grote voorraad propofol gevonden. Het medicijn bleek afkomstig van de dinsdag doorzochte apotheek in Las Vegas.

Cardioloog Conrad Murray, Jacksons lijfarts, had een praktijk en woning in de Amerikaanse gokstad. Die onderkomens werden eind juli doorzocht door de politie, een paar dagen eerder zetten agenten Murrays praktijk in Houston, Texas op zijn kop.

Politiebronnen melden dat Murray de gevonden propofol in Jacksons woning legaal had gekocht. De politie richt haar pijlen vooral op de lijfarts, hoewel uit rechtbankdocumenten blijkt dat nog minstens zes andere artsen in het onderzoek betrokken worden. Murray heeft tegenover de politie toegegeven dat hij de King of Pop een paar uur voor zijn dood propofol heeft toegediend.

Propofol is een sterk verdovend middel dat in ziekenhuizen wordt gebruikt om patiënten te verdoven. Thuisgebruik is erg ongebruikelijk. Michael Jackson zou het goedje gebruikt hebben om beter te kunnen slapen. De dosering van propofol steekt nauw, waardoor de kans op een overdosis groot is.

Michael Jackson stierf op 25 juni op 50-jarige leeftijd. Hij kreeg een hartaanval in zijn woning, waarna een hartstilstand volgde. Ambulancebroeders en ziekenhuispersoneel slaagden er niet in Jacksons hart weer op gang te krijgen. De officiële doodsoorzaak is voorlopig nog geheim. Maandag zei de lijkschouwer dat hij zijn onderzoek heeft afgerond, maar dat hij de uitkomsten op verzoek van de politie geheim houdt. Agenten zeiden eerder uit te gaan van een overdosis medicijnen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen