Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Niek Barendsen schrijft Volendam-musical

Shownieuws

Niek Barendsen gaat het script schrijven voor de musical 'Het geheim van Volendam'. Hij schreef eerder het scenario voor onder meer 'Jan, Jans en de kinderen'.

Niek Barendsen gaat het script schrijven voor de nieuwe Nederlandse musical 'Het geheim van Volendam'. Dat heeft het promotiebureau achter 'Het geheim van Volendam' maandag bekendgemaakt. Barendsen schreef eerder de scenario's voor onder meer 'Jan, Jans en de kinderen' en 'Verplichte figuren'.

Creatief producent en bedenker Hans Cornelissen, die eerder met de ideeën kwam voor de musicals 'Wat zien ik', De fabeltjeskrant' en 'Op hoop van zegen', zegt heel blij te zijn met het binnenhalen van Barendsen. "We denken dat hij net die juiste toon met een knipoog, lichte satire en een zekere sprookjesachtigheid heeft, die wij voor ogen hebben bij deze nieuwe musical."

In de musical over 'het fenomeen' Volendam moeten de facetten muziek, visserij, toerisme, voetbal en liefdesaffaires aan bod komen. Het is niet de bedoeling om bekende Volendammers of waargebeurde kwesties op te voeren in het verhaal. "Maar we laten ons wel inspireren", zegt Cornelissen. "Daar hebben we de laatste tijd natuurlijk niet over te klagen en dat is een understatement."

In de musical moeten de grootste hits van The Cats, Jan Smit, Nick & Simon, Piet Veerman, BZN, Maribelle en andere Volendamse artiesten voorbijkomen. De uiteindelijke bedoeling is volgens Cornelissen dat Het Geheim van Volendam een 'feelgood'-verhaal zoals Mamma Mia! wordt.

De regie is in handen van Paul van Ewijk, die onder meer 'Op hoop van zegen' regisseerde. Voor de musical worden volgens het promotiebureau 'contacten gelegd met diverse personen uit Volendam'. De musical moet medio november 2010 in het Zaantheater in Zaandam in première gaan.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen