Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Michael Jackson krijgt plein in Muziekwijk Almere

Shownieuws

Almere krijgt een Michael Jacksonplein. Vlak na de dood van de zanger dook het idee al op in de gemeente. Dj Patrick Kicken gaf het laatste zetje met een actie.

De kogel is door de kerk: Almere krijgt een Michael Jacksonplein. Vlak na de dood van de King of Pop dook het idee al op in de gemeente. Radio Veronica-dj Patrick Kicken gaf het laatste zetje met zijn handtekeningenactie. Een woordvoerder van Radio Veronica laat weten dat het straatnaambordje binnen twee weken wordt geplaatst.

Patrick Kicken overhandigde donderdagmiddag ruim tienduizend steunbetuigingen aan de burgemeester van Almere, Annemarie Jorritsma. Na Jacksons overlijden stond Kicken, groot fan van de King of Pop, ervan versteld dat de Almeerse muziekwijk nog geen Jacksonstraat had. "Het is toch van de gekke dat Michael Jackson, hét icoon, dé King of Pop, nog geen eigen straat heeft?", zei de dj destijds.

Dat Jackson zijn intrede doet in Almere betekent wel dat het Pinasplein het veld moet ruimen. Over een paar dagen moet op de bordjes tegenover het treinstation Almere Muziekwijk de naam van de King of Pop prijken. "Dat het Pinasplein wordt omgedoopt tot Michael Jacksonplein is echt de kroon op deze actie!", reageert Kicken. "Ik vind het echt geweldig dat we zoveel stemmen hebben binnengekregen voor een Michael Jacksonstraat."

Bijna tien weken geleden begon de dj in zijn programma 'Keihard Kicken' een actie voor een Michael Jacksonstraat in zijn woonplaats. Een woordvoerder van Radio Veronica zegt dat de onthulling van het straatnaambordje gevierd zal worden op de radiozender. "Als het tijdstip gunstig is, gaat Patrick zijn progamma mogelijk op locatie presenteren."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen