Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Massale dansactie voor Jackson in Amsterdam

Shownieuws

Zo'n duizend dansers zijn zondagmiddag bijeengekomen in Amsterdam om de King of Pop te eren. De fans 'overvielen' het centrum van de hoofdstad met een flashmob.

Zo'n duizend dansers zijn zondagmiddag bijeengekomen in Amsterdam om de King of Pop te eren. De fans 'overvielen' het centrum van de hoofdstad met een flashmob. Ze voerden tegelijkertijd het bekende dansje uit de 'Thriller'-video uit, waarna sommigen deden alsof er niets gebeurd was.

Iets voor vijven overspoelden zo'n duizend dansers het Museumplein. Hoewel het publiek verrast had moeten worden, hadden veel omstanders wel in de gaten dat er iets te gebeuren stond. Omdat ze in zulke grote getale op kwamen dagen, moesten de fans ruim een half uur wachten voordat ze los mochten op 'Thriller'. Dat de flashmob geen verrassing meer was, deed niets af aan het eerbetoon voor de King of Pop. Een professionele danser begon, waarna steeds meer fans inhaakten. Op het hoogtepunt stonden alle duizend aanwezigen te swingen op Jacksons hit.

De dansers hadden voorafgaand aan de flashmob uren staan oefenen op de pasjes. Vanaf drie uur kwamen ze samen in het Vondelpark. Vervolgens vertrokken ze richting het Museumplein, waar de steeds groter wordende groep op Jacksons 'Thriller' danste. Na de laatste danspas was het de bedoeling dat de fans net deden of hun neus bloedde, maar veel van hen bleven nog een tijdje hangen om na te praten. Een groepje fans legde een bos bloemen bij een vijver op het plein.

Sommige deelnemers vonden de eerste dans tegenvallen. Via Twitter uitten zij hun teleurstelling met berichten als 'flashmob Amsterdam volslagen mislukt' en 'Hmm, flashmob op z'n Nederlands, niet echt spektakel'. Niet alleen het lange wachten stond veel dansers tegen, ook viel de muziek tegen. Door de vele wind was 'Thriller' op sommige stukken van het Museumplein slecht te horen. Na de flashmob op het plein liep een deel van de groep richting het Leidseplein om de dans daar nogmaals op te voeren.

Met de flashmobs willen fans wereldwijd de op 25 juni overleden King of Pop eren. Eerder werd het publiek in San Francisco, Londen en Stockholm verrast. Via internet wordt iedereen opgeroepen deel te nemen aan de spontane dansacties. Filmpjes eindigen vaak op YouTube. Zondagmiddag werd internet overspoeld met foto's en filmpjes van de actie in Amsterdam.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen