Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Sterren vieren verjaardag Nelson Mandela

Shownieuws

Een keur aan artiesten en politici vierde zaterdagavond de 91e verjaardag van Nelson Mandela. Onder meer Stevie Wonder en Alicia Keys reisden af naar New York.

(Novum/AP) - Een keur aan artiesten en politici vierde zaterdagavond de 91e verjaardag van Nelson Mandela. Onder meer Stevie Wonder en Alicia Keys reisden af naar New York om de oud-president van Zuid-Afrika te eren.

Ook de First Lady van Frankrijk, Carla Bruni, klom op het podium. Bruni maakte in de Radio City Music Hall haar debuut op Amerikaanse grond. Samen met Eurythmics-oprichter Dave Stewart coverde het model en singer-songwriter Bob Dylans 'Blowin' in the wind'. Met het nummer wilde Bruni een hommage brengen aan Mandela's sociale activisme.

Voorafgaand aan het duet bracht Bruni haar grootste Franstalige hit ten gehore. Voordat ze het nummer inzette vertelde ze het publiek: "Dit nummer is niet om op te dansen, maar om op te dromen". Manlief Nicolas Sarkozy droomde zeker, de Franse president moedigde zijn vrouw vanuit het publiek aan.

Naast Bruni verschenen ook discokoningin Gloria Gaynor, popzanger Jesse McCartney en de Italiaanse artiest Zucchero op het podium. Ook Queen Latifah, Aretha Franklin en Alicia Keys luisterden het verjaardagsfeestje op. Rapper Lil' Kim ging een opmerkelijk duet aan met Cyndi Lauper. De twee dames zongen Laupers hit 'Time after time'. Aan Stevie Wonder viel de eer toe de avond af te sluiten.

De jarige job kon zelf niet aanwezig zijn bij het met sterren bezaaide feestje. Mandela woonde vorig jaar in Londen het feest ter ere van zijn negentigste verjaardag bij. Sindsdien maakt hij op doktersadvies geen internationale reizen meer.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen