Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Akon opnieuw beschuldigd van plagiaat

Shownieuws

Akon is opnieuw beschuldigd van plagiaat. Ditmaal zou hij een nummer van Songster LCC gekopieerd hebben. Eerder plagieerde hij een lied van een Nederlandse dj.

De Amerikaanse hiphopartiest Akon is nog lang niet van alle plagiaatzaken af. Maandag bepaalde auteursrechtorganisatie Buma Stemra dat Akon een nummer van de Nederlandse dj Maurice Huismans heeft geplagieerd. Nu heeft de zanger volgens entertainmentwebsite TMZ weer een claim aan zijn broek hangen.

Ditmaal gaat het om het nummer 'I tried', dat Akon samen met de rapgroep Bone Thugs-N-Harmony opnam. Songster LCC beweert dat de hiphoppers het nummer 'When will the day come' gekopieerd hebben. Opvallend is dat hetzelfde bedrijf ook rapper Common beschuldigd van plagiaat. Volgens Songster LCC heeft ook Common 'When will the day come' gejat. Het nummer 'Take is ez' zou wel erg veel op het liedje van Songster LCC lijken.

Maandag stelde de plagiaatcommissie van Buma Stemra vast dat Akon over de schreef is gegaan. Zijn hit 'Right now (na na na)' is een kopie van het nummer 'Summerlove' van dj Maurice Huismans. Of en hoeveel Akon Huismans moet betalen, is nog niet bekend. De dj verwacht dat er een schikking tussen beide artiesten getroffen wordt.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen