Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Balkenendenorm deert Jeroen Pauw niet

Shownieuws

Presentator Jeroen Pauw maakt zich niet druk om de Balkenendenorm. "Wat mij betreft mag de minister-president veel meer verdienen", zegt hij.

Presentator Jeroen Pauw maakt zich niet druk om de Balkenendenorm. "Wat mij betreft mag de minister-president veel meer verdienen", zegt hij. "Maar ik houd me het liefst niet zo bezig met wat 'daar beneden' gebeurt". Blijft Pauw zo nonchalant omdat de salarisgrens voor hem waarschijnlijk toch niet geldt?

Werknemers die worden betaald uit de staatskas mogen niet meer van hun werkgever krijgen dan ruim 180 duizend euro per jaar. Hierop mogen uitzonderingen worden gemaakt. Van minister van Cultuur Ronald Plasterk (PvdA) mag de publieke omroep een handvol presentatoren met een vorstelijker salaris belonen. Dat leidde tot speculaties: Matthijs van Nieuwkerk, Paul de Leeuw en Jeroen Pauw zouden tot de gelukkigen behoren. Overigens kunnen zij via constructies met hun bv's de regel vrij eenvoudig omzeilen.

Naar de overigen van blijft het gissen. Over hun salarissen zwijgen presentatoren vaak angstvallig, maar enkele televisiepersoonlijkheden lichtten een tipje van de sluier op tegen de Novum-verslaggever. Balkenende-imitator Owen Schumacher laat weten dat hij zeker niet meer dan de echte Balkenende krijgt. "Ik zit absoluut niet bij die vijf", verklapte Avro-ster Frits Sissing. Acteur Frank Lammers vertelde er wel 'schofterig boven te zitten', maar hij wordt als filmacteur niet direct betaald door de overheid.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen