Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Doodslag op overlijdenscertificaat Jackson

Shownieuws

Wat de politie en de familie Jackson al langer vermoedden, is bevestigd. In het overlijdingscertificaat staat dat Michael Jackson overleden is door doodslag.

Wat de politie en de familie Jackson al langer vermoedden is officieel bevestigd. Het nieuwe overlijdenscertificaat van Michael Jackson is woensdag vrijgegeven en daarin staat vermeld dat de dood van de King of Pop bestempeld wordt als doodslag. Entertainmentwebsite TMZ heeft hand weten te leggen op het overlijdenscertificaat.

Eerder stond in het document vermeld dat de doodsoorzaak van Jackson onbekend was. Naar aanleiding van het rapport van de lijkschouwer is de doodsoorzaak gewijzigd. Volgens het document vond Jackson 25 juni de dood door 'een injectie van een ander'. Ook staat vermeld dat Jackson overleed als gevolg van een acute propofolvergiftiging. Andere verdovende middelen, met name lorazepam, droegen bij aan het overlijden.

De lijkschouwer maakte vrijdag al bekend dat hij het overlijden van de zanger beschouwt als doodslag. Het volledige autopsierapport is op verzoek van de politie nog niet vrijgegeven.

De lijfarts van de popzanger, Conrad Murray, wordt niet vermeld in het overlijdenscertificaat. Momenteel is Murray nog steeds de spil in het onderzoek naar Jacksons dood. De dokter had aan politiemannen verteld dat hij de popzanger diverse verdovende middelen had toegediend wegens slapeloosheid.

De bevindingen van de lijkschouwer betekenen niet automatisch dat ook daadwerkelijk een misdrijf is gepleegd. Wel maken de resultaten het gemakkelijker iemand te vervolgen. Voorlopig is er geen aanklacht ingediend.

De poplegende wordt donderdag in besloten kring begraven. Het is de bedoeling dat er bij zijn laatste afscheid in Forest Lawn Glendale geen paparazzi, spotlights en joelende fans aanwezig zijn.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen