Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Dansers brengen eerbetoon aan Jackson in Amsterdam

Shownieuws

In navolging van steden als Londen en Stockholm krijgt ook Amsterdam een Michael Jackson-flashmob. Zondag gaan dansers het dansje uit 'Thriller' uitvoeren.

In navolging van steden als San Francisco, Londen en Stockholm krijgt ook Amsterdam een Michael Jackson-flashmob. Zondagmiddag gaat een groep dansers het beroemde dansje uit de 'Thriller'-video in het centrum van de hoofdstad uitvoeren, om vervolgens weg te lopen alsof er niets is gebeurd.

Het eerbetoon aan de eind juni overleden King of Pop is een initiatief van Anemoon Schepel en Isabelle O'Kane. Via netwerksites als hyves en facebook roepen ze iedereen op deel te nemen aan de 'verrassingsaanval'. Wie het 'Thriller'-dansje nog niet helemaal onder de knie heeft, kan vanaf drie uur oefenen in het Vondelpark. Daar treffen de deelnemers elkaar, waarna ze zich verspreiden over de binnenstad.

Rond vijf uur moet het dansfestijn uitbreken. Deelnemers worden opgeroepen zich uit te dossen als Jackson in de 'Thriller'-video. Flashmobs worden over de hele wereld georganiseerd als eerbetoon aan Jackson. De filmpjes eindigen meestal op YouTube. Of ook het danseerbetoon in Amsterdam zal worden vastgelegd, is niet bekend.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen