Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Simon Cowell blijft jury-lid in American Idol

Shownieuws

Voorlopig zijn de zangers in spé nog niet af van jurylid Simon Cowell. Cowell zal nog drie seizoenen in de jury zitten van American Idol.

Voorlopig zijn de zangers in spé nog niet af van jurylid Simon Cowell met zijn harde commentaar. Cowell zal nog drie seizoenen in de jury zitten van 'American Idol'. Het Amerikaanse filmvakkblad The Hollywood Reporter melde dat Cowell deze deal heeft gesloten met Fox.

Hoewel het jury-lid getekend heeft voor de drie aankomende seizoenen, liet hij eerder doorschemeren dat hij wellicht zou stoppen nadat het contract afloopt. Cowell meende dat mensen na zoveel aflevering moe zouden zijn van zijn optreden in het tv-programma. Het contract van Cowell liep dit jaar af, maar klaarblijkelijk is hij toch over de streep getrokken.

Een van de producers van het talentenjachtprogramma wil niet laten weten wat voor prijskaartje er hangt aan de deal die Fox heeft gemaakt met Cowell. Naar verluidt zou Cowell met zijn nieuwe contract vijfenveertig miljoen dollar binnenhalen per jaar. Voorheen harkte Cowell per jaar een 'schamele' zesendertig miljoen dollar bijeen. Fox wil hierover geen commentaar geven.

Paula Abdul, de favoriete discussiepartner van Cowell, zwaaide af nadat ze het niet eens konden worden over haar salaris. Naar verluidt wilde het 'Idol'-monument meer dan tien miljoen dollar per jaar verdienen en ze kreeg de helft aangeboden.

Het jurylid Kara DioGuardi was niet blij met het vertrek van Abdul. Het jury-lid verscheen in een zwarte jurk en liet weten dat ze rouwde om het vertrek van Abdul.

Sterren als zangeres Katy Perry en voetbalvrouw Victoria Beckham moeten de plek van Abdul opvullen met een gastoptreden als jurylid. Jury-lid Victoria Bechham werd niet met open armen ontvangen door het Amerikaanse publiek.

Volgens de Amerikaanse entertainmentsite Radar Online wist de voormalige Spice Girl in haar rol van jury-lid niet de harten te veroveren. Beckham deed haar best om aardig over te komen maar haar optreden was houterig en koel. Beckham leek een ijskoningin en hiermee was ze een absolute tegenpool van Abdul die wordt omschreven als warm en gezellig.

Cowell werd in 2001 jurylid in het eerste seizoen van het Britse programma Pop Idol. Het jaar erop verscheen hij als jurylid in de Amerikaanse versie American Idol. Het jury-lid is befaamd om zijn harde uitspraken, beledigingen en kritiek tegen de kandidaten.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen