Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Musical Spider-Man in geldnood

Shownieuws

De musical over Spider-Man is verstrikt geraakt in een web van financiële problemen. De productie van de Broadway-musical is daarom tijdelijk stopgezet.

(Novum/AP) - De musical over Spider-Man is verstrikt geraakt in een web van financiële problemen. De productie van de Broadway-musical is stopgezet tot de 'onverwachte' geldnood is opgelost. Dat heeft Hello Entertainment, een van de producers, bekendgemaakt.

Hoe de problemen zijn ontstaan, is niet duidelijk, maar ze zouden van korte duur zijn. "We verwachten dat de productie binnenkort weer wordt opgepakt", schrijft Hello Entertainment in een verklaring. De première van de musical over de stripheld was in februari gepland in het Hilton Theatre in New York.

De musical 'Spider-Man, Turn off the dark' zou een budget hebben van meer dan veertig miljoen dollar. Ook het Hilton Theatre heeft een prijzige renovatie ondergaan voor de show over de beroemde webslingeraar.

De regie van de musical is in handen van Julie Taymor, die in Amerika 'The Lion King' op de planken bracht. Ook schrijft ze mee aan het Spider-Manboek, samen met Glen Berger. De U2-bandleden Bono en The Edge nemen een deel van de muziek voor hun rekening.

Marvel, oorspronkelijk een producent van comicboeken, heeft met de filmtak Marvel Studios veel geld verdiend aan films over onder meer Spider-Man, de Hulk en X-Men. Het zou voor het eerst zijn dat Marvel de overstap maakt naar het theater. In de musical staat het bestaande verhaal centraal, maar daarnaast is nieuw materiaal aan de musical toegevoegd.

Wie de stripheld gaat spelen, is nog niet bekend. Evan Rachel Wood zal in de huid kruipen van Mary Jane Watson, de vriendin van Peter Parker. Alan Cumming is de Green Goblin, een van de schurken van het verhaal.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen