Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Sylvia Hoeks kruipt in huid van Grunbergs Tirza

Shownieuws

Sylvia Hoeks heeft de hoofdrol in 'Tirza' te pakken. De 26-jarige actrice speelt samen met Gijs Scholten van Aschat in de verfilming van Arnon Grunbergs roman.

Sylvia Hoeks heeft de hoofdrol in 'Tirza' te pakken. De 26-jarige actrice, die eerder te zien was in 'De storm' en de tv-serie Vuurzee, speelt samen met Gijs Scholten van Aschat en Johanna Ter Steege in de verfilming van Arnon Grunbergs roman. Dat maakte distributeur Independent Films dinsdag bekend.

De opnamen voor 'Tirza' gaan begin volgende maand van start. Voor de film vliegen de acteurs naar het Zuid-Afrikaanse Kaapstad en Namibië. Een deel van de opnamen vindt plaats in Den Haag.

De regie is in handen van Rudolf van den Berg, die eerder werkte aan 'De avonden' en de dramaserie Oud Geld. Voor Van den Berg is 'Tirza' zijn vierde literatuurverfilming. Voor zijn regie won hij drie Gouden Kalveren.

Voor 'Tirza' kruipt Gijs Scholten van Aschat in de huid van de bezorgde vader van de hoofdrolspeelster. Johanna Ter Steege is te zien als haar aanvankelijk afwezige moeder.

Grunbergs roman ging ruim driehonderdduizend keer over de toonbank en verscheen in verschillende Europese landen. Dit jaar wordt 'Tirza' in Griekenland en Frankrijk uitgebracht.

De roman over een gescheiden vader die de controle over zijn jongste dochter Tirza kwijtraakt was in 2007 goed voor de Libris Literatuurprijs en de Gouden Uil. Het boek werd genomineerd voor de AKO Literatuurprijs, de NS Publieksprijs en de Inktaap. De verfilming moet in het najaar van 2010 in de Nederlandse bioscopen draaien.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen