Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Politie onderzoekt podiumongeluk concert Madonna

Shownieuws

Het ongeluk bij de opbouw van een podium voor een concert van Madonna wordt nu ook door de politie onderzocht. Die gaat na of er sprake is van doodslag.

(Novum/AP) - Het ongeluk bij de opbouw van een podium voor een concert van Madonna wordt nu ook door de politie onderzocht. Het ongeluk donderdag in Marseille eiste twee levens. Een Fransman vond direct de dood, een Brit bezweek later aan zijn verwondingen. De politie onderzoekt of sprake is van doodslag.

Bij het ongeluk vielen ook acht gewonden, van wie er een in kritieke toestand in een ziekenhuis ligt. In tegenstelling tot eerdere berichten gaat het uitsluitend om Fransen, zegt een woordvoerder van het openbaar ministerie. Eerder kwam naar buiten dat een Amerikaan ernstig gewond raakte.

De oorzaak van het ongeluk is nog onduidelijk. Zondag of maandag beginnen de verhoren van getuigen. Mogelijk was een kapotte lier de boosdoener.

Het podium was in opbouw voor een concert dat Madonna zondag zou geven in het Stade Velodrome, het stadion van voetbalclub Olympique Marseille. Na het ongeluk gelastte de Queen of Pop haar show af.

Het bedrijf dat bezig was met de bouw van het podium, E.S. Group, was in november ook betrokken bij een ongeluk tijdens de opbouw van het podium voor een show van Madonna. Net als nu kwamen in november in het Dodgers Stadium in Los Angeles de planken naar beneden. Destijds ging het optreden van de popdiva gewoon door.

In een verklaring zegt het bedrijf dat er geen relatie is tussen beide ongelukken, meldt de entertainmentwebsite TMZ. Ook laat het bedrijf weten dat twee van de vier directeuren naar Marseille zijn gestuurd om het ongeluk te onderzoeken. Zij zouden ook de gewonden bezoeken.

Ondertussen heeft Madonna een reactie gegeven. Donderdagavond brak de Queen of Pop in tijdens haar show in het Italiaanse Udine. Tijdens het concert, dat voorafging aan de geannuleerde show in Marseille, stond Madonna bij het ongeval stil. "Vandaag hebben twee mannen het leven verloren terwijl ze aan mijn podium bouwden. Een van de kranen viel naar beneden en kwam op het podium terecht", begon de 50-jarige zangeres, die vervolgens in tranen uitbarstte. "Het is enorm tragisch en ik vind het verschrikkelijk dat ik op welke manier dan ook betrokken ben bij iemands pijn."

Madonna riep het publiek op te bidden voor de twee overleden mannen en vroeg haar fans het leven te waarderen. "We zijn zo gezegend en hebben zoveel mazzel dat we leven."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen