Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Mischa Barton blijft in ziekenhuis

Shownieuws

Actrice Mischa Barton blijft voorlopig nog in het Cedars-Sinai Medical Center in Los Angeles. De 23-jarige The O.C.-ster werd woensdag opgenomen.

(Novum/AP) - Actrice Mischa Barton blijft voorlopig nog in het ziekenhuis. De 23-jarige The O.C.-ster werd woensdag in het Cedars-Sinai Medical Center in Los Angeles opgenomen met onbekende klachten.

Volgens het Amerikaanse tijdschrift People is de actrice gedwongen opgenomen en onder psychiatrisch toezicht geplaatst. Dat gebeurde onder de code 5150, wat inhoudt dat de patiënt mogelijk een gevaar voor zichzelf of de omgeving vormt.

Een arts die niet betrokken is bij de behandeling van Barton legt in het tijdschrift uit dat het risico van zelfmoord vaak de aanleiding is voor een dergelijke opname. "Een 5150 wordt gezien als psychisch noodgeval. Een redelijke kans op zelfmoord is meestal de reden voor de code, maar ook zwaar depressieve of schizofrene patiënten kunnen onder 5150 worden opgenomen."

In hetzelfde tijdschrift doet een vriend van Micha Barton een boekje open over de actrice. "Ze is al een tijdje destructief bezig. Haar alcohol- en drugsgebruik zijn zo erg, dat mensen haar ontlopen. Ik denk dat ze haar grenzen niet kent." Volgens de anonieme vriend heeft de 23-jarige actrice veel persoonlijke problemen voor haar kiezen gekregen.

Als iemand wordt opgenomen onder de code 5150 blijft hij standaard drie dagen in het ziekenhuis. Daarna wordt gekeken of de opname met twee weken moet worden verlengd. Mischa zou op zijn vroegst zaterdagmiddag naar huis mogen, maar volgens een van haar woordvoerders blijft de actrice nog in het ziekenhuis. De woordvoerder stelt dat Bartons verblijf op doktersadvies is verlengd. Over de reden van de verlening of over de toestand van de actrice wordt met geen woord gerept.

Mischa Barton gaat niet voor het eerst door een diep dal. In december 2007 werd de actrice, die doorbrak met haar rol in de tv-serie The O.C., aangehouden omdat ze dronken achter het stuur zat. Ook bleek dat ze marihuana bij zich had en niet in het bezit was van een geldig rijbewijs. Vorig jaar bekende ze schuld en bracht ze enige tijd door in een ontwenningskliniek.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen