Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Debbie Rowe daagt 'vriendin' voor rechter

Shownieuws

Debbie Rowe daagt een 'vriendin' van haar voor de rechter. Ze beschuldigt de vrouw van laster en privacyschending, blijkt uit rechtbankdocumenten.

Debbie Rowe daagt een 'vriendin' van haar voor de rechter. Dat blijkt uit rechtbankdocumenten die donderdag in Los Angeles zijn ingediend, meldt persbureau Reuters. De rechtszaak wordt opgestart na berichten in de media dat de ex-vrouw van Michael Jackson bereid was miljoenen dollars te accepteren in ruil voor het opgeven van haar claim in de voogdijzaak rondom twee van de drie kinderen van de overleden popster.

Rowe beschuldigt de vrouw, Rebecca White, van laster, privacyschending en het opzettelijk toebrengen van leed. White claimde eerder een goede vriendin van Rowe te zijn. Uit de documenten blijkt dat Rowe stelt dat White een aantal e-mails en andere berichten in elkaar heeft geflanst, waarvan zij weer zei dat die van de ex van de 25 juni overleden artiest waren. Een medium zou White zelfs hebben verteld dat ze de kinderen absoluut niet wilde, maar dat ze een slechte indruk zou maken als ze niets zou doen om de voogdij over de kinderen te krijgen.

De twee vrouwen blijken elkaar overigens inderdaad te kennen. Rowe stelt echter dat zij nooit met White heeft gemaild over de wereldster, zijn familie of hun kinderen. Rowe zou White zelfs helemaal geen mails meer hebben gestuurd sinds het heengaan van de zanger. De advocaat van Rowe was niet bereikbaar voor commentaar. Hoeveel schadevergoeding Rowe van White hoopt te krijgen, is onbekend.

De 50-jarige Rowe woont naar verwachting maandag een hoorzitting over de voogdijzaak rondom de drie Jackson-nakomelingen bij. De vrouw was tussen 1996 en 1999 met Jackson getrouwd en is de moeder van Prince Michael (12) en Paris (11), de twee oudste kinderen van Michael Jackson. De 7-jarge Prince Michael II werd op de wereld gezet door een onbekende draagmoeder. Omdat Prince Michael en Paris voortkwamen uit haar huwelijk, kan ze aanspraak maken op de voogdij.

Jacksons moeder Katherine (79) heeft momenteel de voorlopige voogdij over de nakomelingen van de popster. Michael Jackson liet in 2002 een testament opstellen waarin hij aangaf dat zijn moeder na zijn dood voor zijn kinderen moet zorgen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen