Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Madonna dineert met Israëlische politica

Shownieuws

Madonna heeft twee uur zitten tafelen met de Israëlische oppositieleider Tzipi Livni. De popdiva geeft dinsdag en woensdag een optreden in het land.

(Novum/AP) - Madonna heeft twee uur zitten tafelen met de Israëlische oppositieleider Tzipi Livni. De popdiva sluit dinsdag haar Sticky & Sweet wereldtour af met twee concerten in Israël op dinsdag en woensdag. De woordvoerder van Livni liet weten dat het idee voor het diner op maandagavond van de zangeres kwam.

De popster en de politica liepen het restaurant in Tel Aviv binnen in zwarte jurkjes zonder mouwen. Wat de twee besproken hebben is niet bekendgemaakt. De zegsman wilde wel kwijt dat Livni 'onder de indruk was van Madonna'. "Tzipi Livni vond Madonna een heel intrigerend persoon."

De 51-jaar oude ster heeft naar eigen zeggen een speciale band met het land Israel. Madonna is een fanatieke aanhanger van het joodse geloof Kabbalah. Ook heeft Madonna zich 'omgedoopt' tot de Hebreeuwse naam Esther.

Madonna stond zestien jaar geleden voor het laatst op de planken in Israel. In de tussentijd bezocht ze het land wel in 2004 en 2005 om daar samen met andere volgers van Kabbalah op bedevaartstocht te gaan. Het nieuwe optreden voor 50 duizend mensen is het slot van haar wereldtournee.

Haar tournee ging niet zonder slag of stoot. De gemoederen liepen hoog op tijdens haar laatste optredens in Bulgarije en Roemenie Eerder streek de zangeres conservatieve katholieken tegen de haren in, door op een heilige dag in Polen op te treden. Ook de Bulgaarse kerk riep de inwoners van het land op om niet naar Madonna's concert te komen omdat ze 'intolerant' zou zijn tegenover het geloof.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen