Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Peter van der Vorst verlaat Paul de Leeuw

Shownieuws

Peter van der Vorst is niet langer werkzaam bij het productiehuis van Paul de Leeuw EVA Media. Het tv-bedrijf is 'teleurgesteld' dat hij zijn biezen pakt.

Peter van der Vorst is niet langer werkzaam bij het productiehuis van Paul de Leeuw EVA Media. Dat deed Albert Verlinde dinsdagmorgen uit de doeken tijdens het radioprogramma Q Music.

Peter van der Vorst pakte zijn biezen omdat hij zelf een programma wil produceren. Bij EVA nam hij de presentatie voor zijn rekening van het goedlopende programma 'Van der Vorst ziet sterren'.

In het radioprogramma werd gesuggereerd dat de samenwerking tussen De Leeuw en Van der Vorst niet goed zou zijn verlopen. Meteen erna deed Van der Vorst zijn zegje in het radioprogramma om dit verhaal te ontkrachten. "Ik heb een heel leuk jaar gehad, de samenwerking stond los van mijn keuze." Ook bevestigde hij op Twitter dat de vermeende ruzie 'onzin' was.

Paul de Leeuw reageerde ook verontwaardigd. Op Twitter liet de presentator weten 'PetervdVorst en ik zouden ruzie hebben' waar hij vervolgens kort en krachtig aan toevoegde: 'Bullshit dinsdag'.

EVA zelf had het vertrek van Van der Vorst al aan zien komen. "De samenwerking verliep zeer goed. Alleen, vanaf het begin heeft Peter nooit onder stoelen of banken gestoken dat hij de ambitie heeft om ook zelf te produceren", vertelde een woordvoerder van het tv-bedrijf.

De woordvoerder geeft aan 'teleurgesteld' te zijn maar begrijpt de keuze van de presentator wel. Ook sluit hij niet uit dat Van der Vorst en De Leeuw in de toekomst blijven samenwerken maar dan in een andere vorm.

Het gaat EVA de komende tijd niet voor de wind. Het programma Mooi! Weer de Leeuw staat uiteraard garant voor vele kijkers maar het tv-programma Waar is Elvis?! kan ondertussen betiteld worden als een flop.

Ook het nieuwe programma Tafel van 5 heeft geen poot aan de grond weten te krijgen. "De kijker moet het programma nog zien te vinden maar we geven het de tijd en we zijn er trots op", liet de zegsman weten. Ook Paul de Leeuw geeft zich niet snel gewonnen en blijft positief op Twitter. "Even voor de duidelijkheid: kijkersaantal is teleurstellend, maar ik ben nog steeds waanzinnig trots op Tv5."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen