Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Zanger Jason Mraz breekt records met 'I'm yours'

Shownieuws

Jason Mraz staat 71 weken achtereen in de Billboard Hot 100 met zijn hit 'I'm yours'. Hiermee verstoot hij zangeres LeAnn Rimes van de troon.

(Novum/AP) - Zanger Jason Mraz schrijft geschiedenis met zijn nummer 'I'm yours'. Mraz staat met deze hit 71 weken achtereen in de Billboard Hot 100.

Het is de langstlopende hit uit het 51-jarige bestaan van de belangrijkste hitlijst van de Verenigde Staten. De Billboard Hot 100 wordt door het magazine Billboard samengesteld. Hiermee stoot Mraz de vorige recordhouder LeAnn Rimes met haar hit 'How do I live', van de troon.

De zanger laat dit nummer al vijf jaar horen tijdens zijn optredens. "Dit nummer is ontstaan door het publiek. Ik merkte meteen dat het goed ontvangen werd en dat iedereen anders op de hit reageert", lichtte Mraz toe.

Het nummer kwam de hitlijsten binnen in mei 2008. De hit is hiernaast ook genomineerd voor een Grammy voor 'song of the year'. De 32-jarige zanger is trots op deze prestaties maar heeft niet het gevoel hiermee 'de eindstreep gehaald te hebben'.

De laatste twee jaar heeft Mraz zijn album 'We sing. We dance. We steal things' aan de man gebracht. Livebeelden van de tour worden gedocumenteerd in de dvd die op 10 november in de Verenigde Staten uitkomt.

"Het leek me leuk om alle avonturen van de tour vast te leggen op beeld zodat mijn grootmoeder kan zien wat ik de afgelopen twee jaar heb uitgevoerd", zei de zanger lachend. "Ze houdt namelijk niet van YouTube. De kwaliteit hiervan vindt ze slecht".

[Novum]

Gerelateerde Artikelen