Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Rechter geeft kinderen Jackson eigen advocaat

Shownieuws

De kinderen van Michael Jackson krijgen hun eigen advocaat. Ze werden bijgestaan door de advocaten van oma Katerine, maar de rechter vreest botsende belangen.

(Novum/AP) - De drie kinderen van de overleden Michael Jackson krijgen hun eigen advocaat. Een rechter bepaalde maandag dat het beter is als Prince Michael, Paris en Prince Michael II niet langer worden bijgestaan door hetzelfde advocatenteam als hun oma Katherine.

De belangen van de kinderen zouden in de toekomst immers wel eens kunnen botsen met die van hun oma, vreest de rechter. Katherine kreeg begin deze maand de volledige voogdij over haar drie kleinkinderen, die in leeftijd variëren tussen 7 en 12 jaar.

Daarnaast zijn zowel de drie kinderen als Katherine erfgenaam van Michael. De nalatenschap van de King of Pop is ondergebracht in een fonds, dat voor veertig procent ten goede komt aan Katherine. Nog eens veertig procent gaat naar de drie kinderen, de overige twintig procent is voor liefdadigheidsinstellingen. Om belangenverstrengeling te voorkomen, wil de rechter dat Jacksons nageslacht een eigen advocaat krijgt.

Het fonds met de eigendommen van Jackson wordt beheerd door oud-advocaat John Branca en muziekmagnaat John McClain. De beheerders hebben grote plannen. Zo willen ze een reeks memorabilia en merchandise-artikelen op de markt brengen. Het geld dat daardoor in het laatje komt, gaat voor een groot deel naar het fonds.

De rechter zette de plannen van Branca en McClain maandag voorlopig echter in de koelkast, tot ongenoegen van de beheerders, die zo snel mogelijk willen handelen om maximaal te kunnen profiteren van de massale aandacht voor de King of Pop. De twee willen onder meer Jacksonkleding, ringtones en een speciaal kaartspel op de markt brengen. Ook zijn ze van plan Jacksons spullen middels een reizende expositie over de wereld te laten trekken.

Katherine en haar advocaten hebben aangegeven bezwaar te hebben tegen sommige ideeën. Waar ze precies bezwaar tegen hebben, is niet bekend, maar het was voor de rechter genoeg om de plannen voorlopig tegen te houden.

Een film over de King of Pop komt er wel, zijn moeder had daar geen bezwaar tegen. Wel wil ze er zeker van zijn dat haar drie kleinkinderen niet in beeld komen. Ook wordt de rolprent, die op 30 oktober moet verschijnen, eerst bekeken door de erfgenamen. De film mag geen fragmenten bevatten die Michael in een kwaad daglicht kunnen stellen.

Aan de film liggen beelden ten grondslag die tijdens het oefenen voor Jacksons comebackconcerten geschoten zijn. Sony Pictures, dat ruim 35 miljoen euro neertelde voor de beelden, zegt dat delen van de film in 3D zullen zijn. Ook is de studio van plan vrienden en medewerkers van de King of Pop te interviewen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen