Kies je favoriete radiostation

Dossiers

EO weigert medewerking Gay Pride

Shownieuws

Presentator Manuel Venderbos mag van de directie van de EO niet meevaren op de Canal Parade tijdens de Gay Pride. De EO vreest dat dit het homo-debat schaadt.

Presentator Manuel Venderbos mag van de directie van de EO niet meevaren op het 'heilig bootje' tijdens de Gay Pride. De EO vreest dat deelname aan de botenparade het homo-debat binnen de omroep schaadt. Dat is vrijdag bekendgemaakt door het Landelijk KoördinatiePunt groepen kerk en homoseksualiteit (LKP).

Het zogenoemde 'heilig bootje' is een boot met christelijke homo's en lesbiennes die meevaart op de Amsterdamse grachten tijdens de Canal Parade, een onderdeel van de Gay Pride op 1 augustus. De presentator van onder meer het programma Jong reageerde direct enthousiast toen het LKP hem vroeg mee te varen op de boot.

De directie van de EO was niet blij met het voorstel van Venderbos om mee te doen met de Gay Pride. De woordvoerder van de EO laat weten dat het onderwerp homoseksualiteit nog steeds heel gevoelig ligt. Bij de EO zijn ze momenteel nog volop in gesprek met elkaar over dit onderwerp, meldt hij. "Deelname van de presentator kan leiden tot ongewenste richtingen in dit gesprek." Daarom heeft de omroep besloten dat Venderbos niet mag meevaren tijdens de kleurrijke botenparade.

De presentator legt zich neer bij het besluit van zijn omroep, maar geeft wel aan teleurgesteld te zijn. Hij wilde met zijn deelname de christelijke lesbiennes en homo's een hart onder de riem te steken. Ook wilde hij door mee te varen aangeven dat christelijk en homo zijn wel degelijk samen kan gaan.

Onlangs werd EO-collega Arie Boomsma, presentator van onder meer ' 40 dagen zonder seks' bij de omroep, enige tijd geschorst, omdat hij zonder overleg medewerking had verleend aan L'Homo, de homo-editie van het magazine Linda.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen