Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Tweede dode na podiumongeluk concert Madonna

Shownieuws

Het ongeluk bij de opbouw van het podium voor een concert van Madonna in Marseille heeft een tweede leven geëist. Een Britse medewerker overleed vrijdag.

(Novum/AP) - Het ongeluk bij de opbouw van het podium voor een concert van Madonna in de Franse havenstad Marseille heeft een tweede leven geëist. Een Britse podiummedewerker bezweek vrijdag in het ziekenhuis aan de verwondingen die hij had opgelopen. Bij het ongeluk op donderdag vond een Fransman al direct de dood.

Het ingestorte dak kwam terecht op meerdere medewerkers die het podium aan het opbouwen waren. Naast de twee doden raakten nog eens acht anderen gewond. Een Amerikaan ligt nog in kritieke toestand in het ziekenhuis. De identiteit van de overige slachtoffers is niet bekendgemaakt.

Het podium was in opbouw voor een concert dat Madonna zondag zou geven in het Stade Velodrome, het stadion van de voetbalclub Olympique Marseille, dat plaats biedt aan zestigduizend mensen. Na de tragedie in de Zuid-Franse stad werd het concert afgelast. De oorzaak van het ongeluk is nog niet duidelijk.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen