Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Doodsoorzaak Jackson voorlopig nog geheim

Shownieuws

De autopsie op het lichaam van Michael Jackson is afgerond. Maar het rapport van de patholoog-anatoom blijft op verzoek van de politie voorlopig nog geheim.

(Novum/AP) - De autopsie op het stoffelijk overschot van Michael Jackson is afgerond. Maar dat wil niet zeggen dat fans anderhalve maand na zijn overlijden eindelijk te horen krijgen waaraan het popicoon is gestorven. Op verzoek van de politie houdt de patholoog-anatoom zijn rapport voorlopig nog geheim.

De politie in Los Angeles is nog druk bezig met het onderzoek naar Jacksons dood. Gedurende het onderzoek heeft de politie gevraagd de doodsoorzaak geheim te houden.

Deskundigen vermoeden dat rechercheurs bang zijn dat het autopsierapport eventuele getuigen en verdachten kan beïnvloeden. Een arts die de King of Pop ooit medicijnen heeft voorgeschreven, zou bijvoorbeeld zijn verhaal kunnen aanpassen als hij weet welke geneesmiddelen in Jacksons lichaam zijn aangetroffen.

Jackson overleed op 25 juni na een hartaanval. Agenten onderzoeken sindsdien in hoeverre medicatie een rol heeft gespeeld bij de dood van de 50-jarige zanger. Zijn lijfarts zou hem een paar uur voor zijn dood nog een sterk verdovend middel hebben gegeven. Het medicijn, propofol, wordt in ziekenhuizen gebruikt om patiënten te verdoven. Jackson zou het goedje hebben gebruikt om beter te kunnen slapen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen