Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Ook Nederlands record voor nieuwe Tarantino-film

Shownieuws

Quentin Tarantino's 'Inglourious basterds' is ook in Nederland goed voor records. Geen enkele Tarantino-film opende sterker dan 'Inglourious basterds'.

Quentin Tarantino's laatste kunstzinnige uitspatting is ook in Nederland goed voor records. 'Inglourious basterds' was in het openingsweekeinde goed voor ruim 796 duizend euro en is daarmee de beste opening van een Tarantino-film ooit.

'Inglourious basterds', met Brad Pitt in de hoofdrol, voert de bioscooplijst deze week aan. De film bracht in het openingsweekeinde zo'n negenhonderdduizend euro op, blijkt uit cijfers van filmmaatschappij Universal. De studio verwacht qua opbrengst 'zwaar' over 'Pulp fiction', Tarantino's hit uit 1997, te gaan. "'Pulp fiction' bracht in totaal 2,2 miljoen euro op, met 'Inglourious basterds' zitten we na een weekeinde al op 900 duizend euro."

Ook vergeleken met andere Tarantino-films steekt 'Inglourious basterds' met kop en schouders boven zijn voorgangers uit. De bezoekersaantallen liggen 71 procent hoger dan die van 'Kill Bill'. De opvolger van de kung fu-film lokte 130 procent minder mensen naar de bioscoopzalen.

Harry Potter moet deze week genoegen nemen met een tweede plek. Harry, Ron en Hermelien stonden zes weken aan kop met 'Harry Potter and the half-blood prince', maar waren niet opgewassen tegen het geweld van Pitt en zijn militairen. 'The taking of Pelham 1 2 3' maakt de top drie van de Nederlandse bioscopen compleet.

In de Verenigde Staten zwaait Tarantino niet langer zijn scepter over de bioscoopbezoekers. 'Inglourious basterds', waarin Pitt met een met een stel Joods-Amerikaanse militairen wraak neemt op de nazi's, is aan de andere kant van de oceaan verslagen door de horrorfilm 'The final destination'.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen