Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Modeontwerper krijgt 59 jaar voor verkrachting

Shownieuws

Modeontwerper Anand Jon Alexander, onder andere bekend van 'America's Next Top Model', is veroordeeld tot minimaal 59 jaar cel. Het vonnis werd maandag geveld.

(Novum/AP) - Modeontwerper Anand Jon Alexander, onder andere bekend van 'America's Next Top Model', is veroordeeld tot minimaal 59 jaar cel. De rechter heeft dat vonnis maandag uitgesproken.

Alexander werd in november schuldig bevonden aan verkrachting van meisjes en jonge vrouwen die graag model wilden worden. Zijn slachtoffers, van wie er maandag dertien getuigden, waren 14 tot 21 jaar.

Openbaar aanklagers zeiden dat Alexander zijn slachtoffers vaak vond op internet. Hij lokte ze naar zijn appartement in Beverly Hills met beloftes van modellenwerk en fotoreportages.

De zaak tegen Alexander, die onder andere ontwerpen maakte voor Paris Hilton en Mary J. Blige, kwam in 2007 aan het rollen, toen een jonge vrouw naar de politie stapte met het verhaal te zijn verkracht in Alexanders appartement. De zaak van de openbaar aanklager leunde zwaar op de getuigenissen van vrouwen die beweerden te zijn verkracht door de modeontwerper. De advocaten van Alexander hebben steeds beweerd dat de vrouwen wraak wilden nemen op hun cliënt, omdat die hun geen modellenwerk had bezorgd. Alexander heeft steeds volgehouden onschuldig te zijn.

Alexander moet nog voorkomen in New York en Texas, waar hem vergelijkbare zaken ten laste zijn gelegd.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen