Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Mogelijk nieuw onderzoek naar dood Brian Jones

Shownieuws

De dood van Brian Jones wordt mogelijk opnieuw onderzocht. Jones, gitarist en medeoprichter van de Rolling Stones, werd in 1969 dood gevonden in zijn zwembad.

(Novum/AP) - De dood van Brian Jones wordt mogelijk opnieuw onderzocht. Jones, gitarist en medeoprichter van de Rolling Stones, werd op 2 juli 1969 dood aangetroffen in het zwembad bij zijn huis Cotchford Farm in Hartfield, East Sussex. Hij was toen 27 jaar. De doodsoorzaak is nooit opgehelderd, maar hij zou volgens een lijkschouwer zijn verdronken na overmatige consumptie van drugs en alcohol.

De politie heeft nu de beschikking gekregen over documenten die verband houden met zijn dood en misschien nieuw licht op de zaak werpen, zei een politiewoordvoerder maandag. Volgens de Mail on Sunday gaat het om zeshonderd documenten van de onderzoeksjournalist Scott Jones -geen familie van de gitarist.

De documenten worden momenteel bestudeerd. Het is nog te vroeg om te zeggen dat daadwerkelijk een nieuw onderzoek wordt gestart, zei de woordvoerder.

In 1994 verschenen twee boeken waarin wordt gezegd dat Jones is vermoord door een Londense bouwvakker, die hij had ingehuurd voor de renovatie van zijn woning. De man, Frank Thorogood, zou in november 1993 op zijn sterfbed zijn daad tegenover een roadmanager van de Stones hebben bekend. "Ik was het die Brian vermoordde. Ik ging eenvoudig door het lint", zou Thorogood hebben gezegd tegenover Tom Keylock, aldus schrijver Terry Rawings in 'Who killed Cristopher Robin'. Het andere boek is van Geoffrey Guiliano: 'Paint is black: The murder of Brian Jones'.

Het is nooit duidelijk geworden waarom het onderzoek na het verschijnen van de boeken niet is heropend. Keylock stierf in juli 2009, aldus The Times.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen