Kies je favoriete radiostation

Dossiers

DJ AM pleegde geen zelfmoord

Shownieuws

DJ AM heeft geen zelfmoord gepleegd. De dj zou per ongeluk een overdosis genomen hebben en werd vrijdag dood aangetroffen in zijn appartement in New York.

De vrijdag overleden DJ AM heeft geen zelfmoord gepleegd. Dat meldden bronnen rond de politie maandag aan entertainmentwebsite TMZ. DJ AM, die werd geboren als Adam Goldstein, zou per ongeluk een overdosis drugs hebben genomen. Goldstein werd vrijdag dood aangetroffen in zijn appartement in New York.

Volgens ingewijden was de dj, een voormalige verslaafde nog wel afhankelijk van het medicijn Xanax, en andere benzodiazepines. Deze groep geneesmiddelen werkt rustgevend, spierontspannend en vermindert angstgevoelens. Deze medicijnen werden naar verluidt door artsen voorgeschreven vanwege zijn hevige vliegangst.

Deze angst had de artiest gekregen na een vliegtuigongeluk in september. Goldstein en zijn muziekvriend Travis Barker, drummer van Blink 182, waren de enige overlevenden. Vier anderen vonden de dood in het kleine privévliegtuigje. De dj vertelde dat hij sindsdien kampte met een posttraumatische stressstoornis.

De politie trof een crackpijp en medicijnen aan in zijn woning. De dj had eerder openlijk verteld over zijn verslavingen aan cocaïne, XTC en andere drugs, maar zou al negen jaar clean zijn. Zijn terugval is volgens de bronnen heel recent.

Zaterdag werd bekendgemaakt dat de autopsie geen uitsluitsel heeft gegeven over de doodsoorzaak. Volgens de bronnen van TMZ ziet het er naar uit dat de artiest is overleden aan de combinatie van medicijnen en cocaïne. Verder onderzoek moet dat bevestigen.

Goldstein wist een paar jaar geleden naam te maken als dj. Hij trad op tijdens concerten, in clubs en exclusieve Hollywoodfeestjes. In zijn vrije tijd wist hij ook aandacht op zich te vestigen. De dj had een relatie met actrice Mandy Moore en Nicole Richie, de dochter van zanger Lionel Richie.

In oktober stond de reality tv-show Gone Too Far van MTV op de rol voor Goldstein. In dit programma wilde hij drugsverslaafden en hun familieleden informeren over drugs.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen