Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Populariteit muziek Jackson neemt langzaam af

Shownieuws

De populariteit van muziek van Michael Jackson neemt langzaam af onder de Nederlanders. In de Single Top 100 staan deze week nog 27 nummers van hem.

De populariteit van muziek van Michael Jackson neemt langzaam af onder de Nederlanders. Dat lijkt althans op te maken uit de hitlijsten. In de Single Top 100 staan deze week nog 27 nummers van de op 25 juni plotseling overleden zanger en van The Jacksons drie. Vorige week nam Jackson nog 39 plaatsen op de lijst in. De week ervoor waren dat er 33.

De nummer 1-positie heeft de artiest na zijn overlijden ook deze week niet weten te bereiken. X Factor-winnares Lisa staat met haar 'Hallelujah' na tien weken nog altijd fier op de eerste plaats. Tweede is net als vorige week Pitbull met 'I know you want me'. Michael Jacksons' 'Billie Jean' neemt de vierde positie in. Vorige week stond dit nummer nog derde, maar die plek is nu voor ex-K3-ster Kathleen met haar 'Zumba yade'.

In de Album Top 100 komt Jackson net als vorige week vier keer voor. In deze lijst neemt de superster inmiddels de eerste twee plekken in. 'King of Pop: the Dutch collection' staat eerste, gevolgd door 'The collection'. Vorige week stond dit album nog derde en stond Krezip met 'Best of' nog tweede. De Nederlandse band is afgezakt naar de vierde plaats. Adele staat met '19' derde.

Het derde album van Jackson in de lijst, 'The motown years 50', is te vinden op de vijfde plek. Het album 'Thriller 25th anniversary' stond vorige week nog op nummer elf, maar moest zeven plekken inleveren deze week.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen