Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Verlinde en Hoes slepen BNN voor rechter

Shownieuws

RTL-presentator Albert Verlinde en zijn man Onno Hoes spannen een kort geding aan tegen BNN. Ze willen dat de omroep alle opnamen van hun gesprekken afgeeft.

RTL-presentator Albert Verlinde en zijn man Onno Hoes, gedeputeerde van de provincie Noord-Brabant, spannen een kort geding aan tegen jongerenomroep BNN. Dat melden de NOS en RTL. Hoes' woordvoerder kan de stap naar de rechter donderdagavond nog niet bevestigen.

Eerder donderdag deed Verlinde aangifte namens Hoes, die het een schande vindt dat BNN hen heeft afgeluisterd in hun eigen huis. In de prijs die Verlinde vrijdag kreeg van BNN-presentatrice Sophie Hilbrand zat een afluisterapparaat verborgen. Met het apparaat in het 'Gouden oor' zijn gesprekken afgeluisterd, die BNN mogelijk vrijdagavond uitzendt. Het kort geding dient vrijdag.

Hoes en Verlinde willen dat de opnamen bij hen worden ingeleverd. In een brief is BNN donderdagmiddag gesommeerd de afgeluisterde gesprekken niet uit te zenden, meldt de woordvoerder van Hoes. Daarin staat dat ook de provincie de handelwijze van BNN ontoelaatbaar vindt, omdat het publieke belang zou zijn geschaad. "Want vanzelfsprekend heeft Hoes ook in privégesprekken gepraat over al dan niet vertrouwelijke dossiers, die hij als gedeputeerde onder zijn hoede heeft."

BNN zei woensdag, na Verlinde over de 'prijs' te hebben ingelicht, op zoek te zijn naar wat de grenzen zijn van het afluisteren van bekende mensen. Verlinde en BNN waren donderdagavond niet bereikbaar voor commentaar. Volgens de NOS heeft BNN de ruwe opnamen aan Verlinde gegeven, maar hij en zijn man zouden alle opgenomen gesprekken willen hebben.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen