Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Ook finale Waar is Elvis?! trekt weinig kijkers

Shownieuws

De ontknoping van de zoektocht naar de nieuwe Elvis heeft vrijdag 351 duizend mensen naar de tv getrokken. Beau van Erven Dorens' CQC trok 263 duizend kijkers.

De ontknoping van de zoektocht naar de nieuwe Elvis heeft vrijdagavond 351 duizend kijkers getrokken. Dat blijkt uit cijfers van de Stichting Kijkonderzoek. Het slecht scorende Waar is Elvis?! wordt gepresenteerd door Jamai Loman en Gordon. Die laatste ziet de humor van de lage kijkcijfers wel in.

"Welkom bij het meest besproken en minst bekeken tv-programma van deze zomer", grapte Gordon aan het begin van de finale. Vlak daarvoor heette hij 'alle drie de mensen thuis' welkom. De blonde zanger maakte zich eerder kwaad over de vele kritiek die over het programma kwam en verwees naar andere shows die ook slecht scoren maar minder aandacht krijgen.

Loman gaf eerder deze maand aan dat 'mensen misschien niet zo houden' van Elvis en kreeg de Nederlandse fanclub van de King of Rock 'n' Roll over zich heen. De muscialster gaf aan zijn hoop te vestigen op de finale. Maar het latere tijdstip en veel muzikaal spektakel konden Waar is Elvis?! niet aan een plek in de top 25 van best bekeken programma's helpen.

Wel lukte het de show meer kijkers dan in voorgaande weken te trekken. Vorige week volgden 211 duizend paar ogen de show. Vier weken geleden keken 383 duizend mensen naar de eerste aflevering. Het achtuurjournaal prijkt opnieuw bovenaan de kijkcijferlijst. Ruim twee miljoen mensen stemden vrijdagavond af op Nederland 1. De SBS 6-programma's Hart van Nederland en Popstars maken de top drie compleet.

Ook CQC, de nieuwe wekelijkse nieuwsshow van Beau van Erven Dorens, scoorde niet goed. De eerste aflevering, waarin onder meer te zien was hoe Beau binnenviel bij zijn oude werkgever RTL, trok 263 duizend kijkers naar Veronica. CQC is niet de eerste nieuwsshow voor Van Erven Dorens, in 2005 presenteerde hij NSE voor Talpa. Het programma werd van de buis gehaald wegens lage kijkcijfers.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen