Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Onderzoek dood Jackson breidt zich uit

Shownieuws

Justitie is een onderzoek gestart naar artsen die opdoken in het dossier over de dood van Michael Jackson. Volgens de lijkarts is er sprake van doodslag.

(Novum/AP) - Michael Jacksons lijfarts Conrad Murray zit binnenkort misschien met een aantal collega's in hetzelfde schuitje. Justitie in de Amerikaanse staat Californië is een onafhankelijk onderzoek gestart naar de artsen die opdoken in het dossier over de dood van de King of Pop.

Om hoeveel artsen het gaat is onduidelijk. In eerdere berichten werd gerept over minimaal zes doktoren die Jackson naast zijn lijfarts medicijnen voorschreven. Jacksons dermatoloog en goede vriend Arnold Klein is volgens Fox News een van de artsen waar justitie zich op concentreert.

De politie gaat er van uit dat Klein de King of Pop jarenlang van verdovende middelen voorzag. De dermatoloog zou op eigen naam geneesmiddelen gehaald hebben bij een apotheek in Beverly Hills. Ook maakte hij gebruik van Jacksons vele aliassen. De apotheek werd vorige week vrijdag uitgekamd door de politie.

Klein liet onlangs van zich horen tijdens de rechtszaak over de voogdij over Jacksons drie kinderen. Hij maakte zich zorgen over het welzijn van de drie en overwoog de beslissing van de rechter aan te vechten. Die besloot dat Prince Michael (12), Paris (11) en Prince Michael II (7) bij hun oma Katherine blijven. Klein gaf deze week aan zich neer te leggen bij de uitspraak.

Lijfarts Conrad Murray is nog steeds de spil in het onderzoek naar Jacksons dood. De lijkschouwer maakte vrijdag bekend dat hij het overlijden van de zanger beschouwt als doodslag. Jackson overleed op 25 juni als gevolg van een acute propofolvergiftiging. Andere verdovende middelen, met name lorazepam, droegen bij aan het overlijden. Het volledige autopsierapport is op verzoek van de politie nog niet vrijgegeven.

Murray gaf eerder bij de politie aan dat hij Jackson wel propofol heeft toegediend, maar dat het om een zeer kleine, niet dodelijke dosis ging. De medicijnencocktail die in Jacksons lichaam is aangetroffen, was wel dodelijk omdat de geneesmiddelen elkaars effect versterken. Zeker na het toedienen van het verdovende lorazepam was al een kleine dosis propofol dodelijk, zegt een deskundige.

Jacksons lijfarts is geen verdachte, maar nu de lijkschouwer bekend heeft gemaakt dat hij uitgaat van doodslag zou dat snel kunnen veranderen. Uiteindelijk beslist een officier van justitie of Murray vervolgd zal worden. Rechtsdeskundigen schatten in dat de dood van de popster uit zal draaien op een strafzaak.

De King of Pop zou zaterdag zijn 51e verjaardag hebben gevierd. Zijn lichaam is nog steeds niet ter aarde besteld, aanvankelijk zou de begrafenis zaterdag plaatsvinden. De familie had echter de papieren nog niet op orde, waardoor de uitvaart verschoven is naar donderdag. Begin juli vond een publieke afscheidsdienst plaats voor de King of Pop die zijn laatste rustplaats zal vinden op de begraafplaats Forest Lawn in Hollywood.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen