Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Noel Gallagher stapt uit Oasis na ruzie met Liam

Shownieuws

Noel Gallagher stapt per direct uit Oasis. De gitarist van de Britse band heeft aangegeven dat hij 'geen dag langer' met zijn broer Liam kan werken.

(Novum/AP) - Noel Gallagher stapt per direct uit Oasis. De gitarist van de Britse band heeft in een verklaring op de website van Oasis aangegeven dat hij 'geen dag langer' met zijn broer Liam kan werken. Hij liet weten enigszins bedroefd maar zeer opgelucht te zijn.

Vrijdag zou Oasis optreden in Parijs, maar dat optreden werd afgelast, volgens een verklaring vanwege 'onenigheid binnen de band'. Noel Gallager bood op de website zijn verontschuldigingen aan aan alle fans die kaartjes hadden gekocht voor optredens in Frankrijk, Italië en Duitsland.

Oasis was in de jaren negentig een van de grootste bands op aarde. Vooral in het Verenigd Koninkrijk was de band immens populair. Hun grootste hit 'Wonderwall' groeide welhaast uit tot een tweede volkslied, en hun albums 'Definitely maybe', 'What's the story, morning glory' en 'Be here now' gingen miljoenen keren over de toonbank.

De broertjes Gallagher bouwden een reputatie van ongeleide projectielen op, door hun alcohol- en drugsgebruik. Al sinds het begin van de band hadden ze ruzie met elkaar, maar dit weerhield ze er niet van samen muziek te maken. Vorig jaar bracht de vijfkoppige band nog hun achtste album 'Dig out your soul' uit.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen