Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'Dokter castreerde Michael Jackson'

Shownieuws

Een dokter heeft Michael Jackson chemisch gecastreerd. De arts schreef medicijnen voor die lustgevoelens voor minderjarige jongetjes in toom moesten houden.

Een dokter heeft Michael Jackson een medicijn voorgeschreven, die de seksuele neigingen van de King of Pop ten aanzien van minderjarige jongetjes in toom moesten houden. Hij gaf Jackson het medicijn depo provera, dat een zogenoemde chemische castratie bewerkstelligt, meldt de Britse krant The Daily Mirror.

Jackson zou de dokter, Alimorad Farshchian, voor het eerst hebben ontmoet in 2001, toen hij moest worden behandeld aan een gebroken voet. Die had hij opgelopen bij een val van een trap. De arts en Jackson zouden daarna dik bevriend zijn geraakt.

In 2002 en 2003 reisde de dokter met Jackson mee de wereld rond. Hij was bij hem toen Jackson zijn kind Prince Michael II over een vier verdiepingen hoog balkon hing. Jackson zou zelfs tijdelijk hebben gewoond in het huis van de dokter.

De arts begon depo provera aan Jackson voor te schrijven, toen hij hoorde van de beroemde slaappartijtjes op zijn landgoed Neverland, zeggen verschillende bronnen. Een woordvoerder van de arts die werd gevraagd of Farshchian de medicijnen voorschreef om de lustgevoelens van Jackson te verminderen, antwoordt: "Ja, dat was het precies. Hij probeerde Michael te helpen."

Ian Barkley, die van 2002 tot en met 2006 de officiële fotograaf van de zanger was, zegt eveneens dat Farshchian de King of Pop wilde helpen. Andere mensen in de omgeving van Jackson hielden hun mond over de slaappartijtjes, waarbij alle aanwezigen samen sliepen op een bed in de bioscoop op het landgoed, vertelt hij.

Volgens de fotograaf durfde niemand de zanger op zijn gedrag aan te spreken, aangezien Jackson vond dat hij net zo oud was als zijn gasten. "Hij kon toen hij jong was geen echte tiener zijn, dus hij werd tijdens die partijtjes wild rondom zijn maatjes, hoewel zij nog maar 12 jaar oud waren en hij in de 40 was."

Een bron dichtbij de dokter zegt dat toen Farshchian lucht kreeg van de slaappartijtjes, hij Jackson 'als verantwoordelijke dokter' hier op aansprak. "Hij dacht niet meteen dat hij kinderen misbruikte, maar hij was bezorgd dat sprake was van onbehoorlijke gevoelens tegenover minderjarigen die behandeld konden worden."

Toen Jackson de dokter om meer medicijnen ging vragen, zoals het zwaar verdovende middel demerol, weigerde Farshchian hem recepten hiervoor voor te schrijven, waarop Jackson zich tot andere artsen richtte. Hoe lang Jackson depo provera kreeg toegediend, is onduidelijk. De dokter zelf weigert over de zaak te praten.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen