Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Verdwenen vriend Olivia Newton-John stuurt fax

Shownieuws

De spoorloos verdwenen vriend van actrice Olivia Newton-John heeft een fax gestuurd. In de fax vraagt hij onderzoekers om hem met rust te laten.

De spoorloos verdwenen vriend van actrice Olivia Newton-John heeft een fax gestuurd, waarin hij onderzoekers vraagt hem met rust te laten. Dat meldt de Britse tabloid News of the World op basis van een privédetective die op de zaak is gezet. Patrick McDermott verdween in juni 2005 na een vistripje voor de Amerikaanse kust.

Sinds zijn verdwijning gaan geruchten dat hij zijn dood in scène heeft gezet om schuldeisers te ontlopen. Op het moment van zijn verdwijning was McDermott, die al negen jaar een relatie met de 'Grease'-ster had, verwikkeld in een juridische strijd om de alimentatie voor zijn zoon Chance.

Twee maanden voor hij verdween, had een rechter bepaald dat hij alle alimentatie, die hij negen jaar had verzuimd te betalen, alsnog moest voldoen aan zijn ex-vrouw. In 2000 werd McDermott failliet verklaard.

Hoewel de 60-jarige Newton-John inmiddels opnieuw liefde heeft gevonden in de armen van haar tien jaar jongere zakenman John Easterling, ging de zoektocht naar haar oude geliefde door. Onderzoekers die op de zaak zijn gezet, zouden in februari een fax hebben ontvangen, waarin staat dat hij nog leeft, dat het goed met hem gaat en dat hij onschuldig is. Ook smeekt hij te stoppen met zoeken naar hem.

Sinds februari zouden namens McDermott daarnaast drie telefoontjes zijn gepleegd naar privédetective Philip Klein uit Texas en zijn medewerkers. Na eisen om meer bewijs dat het echt om de vermiste man gaat, zou Klein een foto hebben ontvangen van de inmiddels 52-jarige McDermott, waarop te zien is dat hij zijn haar zwart heeft geverfd.

Uit nieuwe bewijzen blijkt verder dat McDermott zijn verdwijning al minstens zes maanden van tevoren was gaan plannen en dat hij geld had opgenomen van twee rekeningen voordat hij er tussenuit kneep. De failliete cameraman zou nu als een dekknecht werken in het kleine Mexicaanse vissersstadje Sayulita. Als hij niet onderweg is, verblijft hij in een motel aan het strand.

Klein denkt dat zijn zaak inmiddels bijna is opgelost. "Deze zaak is voor 94 procent opgelost. De overige zes procent is opgelost als ik McDermott voor mij zie zitten."

Newton-John is bekend van haar rol in de filmmusical 'Grease', waarin zij de tegenspeelster is van John Travolta. Liedjes als 'You're the one that I want' en 'Summer nights' van de populaire filmmusical werden wereldwijd top-tienhits.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen