Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Voormalig kindster: 'Ik ben vader Paris Jackson'

Shownieuws

De peetvader van de drie kinderen van Michael Jackson beweert dat hij de biologische vader is van Paris Jackson. Hij is bereid een vaderschapstest te ondergaan.

De peetvader van de drie kinderen van Michael Jackson beweert dat hij de biologische vader is van Paris Jackson. Het voormalige kindsterretje Mark Lester heeft tegen de Britse tabloid News of the World gezegd dat hij Michael zijn sperma heeft gegeven 'zodat hij kinderen kon krijgen, en ik denk dat Paris mijn dochter is'. De 51-jarige Lester geeft daarbij aan bereid te zijn een vaderschapstest te doen.

Lester, inmiddels osteopaat en acupuncturist, zegt dat de enige reden dat hij nu naar buiten treedt is omdat hij bang is dat hij uit het leven van de drie Jackson-telgen wordt gemanoeuvreerd. Katherine Jackson, de moeder van de 25 juni overleden King of Pop, heeft maandag naar wens van haar zoon definitief de voogdij over de drie kinderen van Michael Jackson gekregen.

Jackson liet Prince Michael (12), Paris (11) en Prince Michael II (7) achter. "Nu de moeder van Michael hun voogd is geworden, lijkt het alsof de kinderen worden geïsoleerd", vertelt Lester. Van het interview is een video op de website van de tabloid geplaatst.

Tot en met de herdenkingsdienst in Los Angeles had Lester wekelijks contact met de kinderen, zegt hij. "Het gaat mij om het contact. Ik wil graag in contact met ze blijven en ik heb het idee dat dit de enige manier is." Dat hij ervan overtuigd is dat Paris zijn kind is, baseert Lester op de treffende gelijkenis met zijn eigen 15-jarige dochter Harriet.

Lester doneerde het sperma in een kliniek in Londen. Destijds was Jackson nog getrouwd met Debbie Rowe. "Zij is de biologische moeder van de kinderen, dus ik ga ervan uit dat het sperma dat ik heb gedoneerd in Debbie is gebracht en dat Debbie de kinderen het leven heeft geschonken." Rowe is overigens niet de biologische moeder van de jongste Jackson-telg. Prince Michael II werd door een onbekende draagmoeder op de wereld gezet.

Het voormalige kindsterretje is vooral bekend van zijn hoofdrol in 'Oliver!' uit 1968. Hij en Jackson sloten 27 jaar geleden vriendschap toen de manager van de zanger Lester vertelde dat de wereldster hem wilde ontmoeten. Tegenwoordig woont de peetvader in Cheltenham, ongeveer 160 kilometer ten westen van Londen. Lester was niet bereikbaar voor commentaar.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen