Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Dode na instorten podium Madonna, concert afgelast

Shownieuws

Bij het instorten van een podium voor een concert van Madonna in Marseille zijn donderdag een dode en zes gewonden gevallen. Het concert gaat zondag niet door.

(Novum/AP) - Bij het instorten van een podium dat werd opgebouwd voor een concert van Madonna in Marseille is donderdag een persoon om het leven gekomen. Zes mensen raakten gewond. Dit hebben de plaatselijke brandweer en de gemeente bekendgemaakt. Het concert gaat zondag niet door.

Madonna zou zondag optreden in de Franse havenstad. Wethouder van Marseille Maurice Di Nocera zei op de Franse radio dat het Sticky & Sweet-concert niet door kan gaan. "Herbouw van het podium is onmogelijk", zei hij.

De zes gewonden zijn in het ziekenhuis opgenomen. Twee van hen verkeren in zeer ernstige toestand. De vier anderen hebben botbreuken.

Om nog onduidelijke oorzaak stortte het dak van het podium in het Stade Velodrome tijdens de opbouw in elkaar. Het dak was voor twee derde klaar en viel 'geleidelijk' op de bouwers. Diverse mensen konden daarom tijdig wegkomen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen