Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Beatles-fans vieren jubileum foto Abbey Road

Shownieuws

Honderden fans van The Beatles hebben in Londen het jubileum van de albumhoes van Abbey Road gevierd. De beroemde foto werd veertig jaar geleden genomen.

(Novum/AP) - Op 8 augustus 1969 om 11.35 uur staken John Lennon, Ringo Starr, Paul McCartney en George Harrisson de Noord-Londense straat Abbey Road over. Fotograaf Iain MacMillan legde het tafereel vast en een van 's werelds bekendste albumhoezen was geboren. Zaterdag kwamen honderden Beatles-fans bijeen bij het beroemde zebrapad om het veertigjarig jubileum van de foto te vieren.

Dagelijks proberen fans van over de hele wereld de foto te kopiëren, tot ongenoegen van vele Londenaren. Een taxichauffeur en voormalig buschauffeur klaagt tegenover de BBC over het vele verkeersoponthoud. De Beatles-fans, die over een zebrapad lopen en dus voorrang hebben, staan korte tijd stil om een foto te kunnen maken, waardoor het verkeer moet wachten.

Zaterdag veroorzaakten de fans een heuse verkeersopstopping. Speciaal voor het jubileum liep een tributeband in dezelfde kledingstijl als The Beatles over het wereldberoemde zebrapad. Een tafereel dat door honderden fans en fotografen werd gadegeslagen.

Het album 'Abbey Road' van The Beatles verscheen in september 1969. Aan de Londense straat liggen de studio's waar de 'Fab Four' veel van hun nummers opnamen. Door een fout van een geluidstechnicus belandde de medley 'Her majesty' op de plaat. Daarmee was de eerste hidden track uit de muziekgeschiedenis een feit.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen