Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Vreemde geluiden voor crash DJ AM en Travis Barker

Shownieuws

De piloten van het vliegtuig dat in september crashte hoorden vreemde geluiden. Aan boord waren DJ AM en Blink 182-drummer Travis Barker, de enige overlevenden.

(Novum/AP) - De piloten van het vliegtuig dat in september crashte hoorden vlak voor het opstijgen vreemde geluiden. Aan boord waren DJ AM en Blink 182-drummer Travis Barker, de enige overlevenden van het ongeval. Vier mensen, onder wie de piloten, vonden de dood.

De piloot en copiloot hoorden een paar keer metaal tikken, blijkt uit een transcript van een gesprek dat in de cockpit werd gevoerd. Het transcript is vrijdag vrijgegeven door de National Transportation Safety Board, dat de vliegtuigcrash onderzoekt.

Uit het document blijkt dat de piloten, die geen idee hadden wat het geluid veroorzaakte, vol op de rem zijn gaan staan in een poging de take-off af te breken. Enkele seconden voor de crash waarschuwden de twee de hulptroepen. "Kom op met jullie uitrusting, we vliegen van de startbaan af."

De privéjet, die op 19 september van Columbia, South Carolina naar Californië wilde vliegen, steeg niet goed op en belandde naast de startbaan. De kist vloog door een hek en kwam in een zee van vuur tot stilstand op een nabijgelegen weg. De piloot en copiloot kwamen om het leven, evenals een bodyguard en persoonlijk assistent van Travis Barker. De drummer zelf en zijn vriend DJ AM, die eigenlijk Adam Goldstein heet, hielden ernstige brandwonden over aan de crash. De artiesten lagen wekenlang in brandwondencentra, aanvankelijk in kritieke toestand.

Wat het ongeval veroorzaakte, is nog steeds niet duidelijk. Vrijdag maakte de National Transportation Safety Board bekend dat er nauwelijks rubber rond de banden van het toestel zat. Ook zouden de remmen beschadigd zijn geweest. Daags na het ongeval lieten de onderzoekers weten te vermoeden dat een klapband de crash veroorzaakte. Ooggetuigen verklaarden dat ze vonken rond het vliegtuig zagen.

Naar aanleiding van het ongeval zijn meerdere rechtszaken aangespannen. Zo is het vliegveld aangeklaagd omdat de piloten onvoldoende ruimte zouden hebben gehad om te stoppen. Ook vliegtuigfabrikant Learjet Inc. is voor de rechter gesleept, zij zouden fouten bij de fabricage hebben gemaakt. Travis Barker eist een schadevergoeding van bijna twintigduizend euro, DJ AM zegt dat hij voor ruim veertien miljoen euro aan schade heeft geleden.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen