Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Steven Tyler houdt gebroken schouder over aan val

Shownieuws

Steven Tyler heeft een paar hechtingen in zijn hoofd en zijn schouder is gebroken. De Aerosmith-voorman kukelde woensdagavond achterover van het podium.

(Novum/AP) - Steven Tyler heeft een gebroken schouder en enkele hechtingen in zijn hoofd overgehouden aan een val van het podium. De voorman van Aerosmith kukelde woensdagavond achterover van het podium en kwam op zijn hoofd terecht. Daarna was onduidelijk hoe hij eraan toe was.

Tylers val werd ingeleid door het uitvallen van de geluidsinstallatie. Om de tijd te doden, draaide de 61-jarige zanger wilde rondjes op het podium, maar hij verloor daarbij zijn evenwicht en viel.

"We zijn allemaal geschokt", zei Aerosmith-gitarist Joe Perry in een reactie. "Het had iedereen kunnen overkomen." De gitarist stond met zijn rug naar Tyler toe en heeft geen idee waardoor de frontman zijn balans verloor. "Hij heeft het al duizenden keren gedaan, dat wilde dansen en ronddraaien op het podium. Hij is erg lenig."

Tyler werd na zijn val overgevlogen naar Boston, waar hij door zijn eigen arts wordt behandeld. In een verklaring vol woordspelingen laat Tylers dochter Mia entertainmentwebsite TMZ weten dat de 'demon of screamin' nog lang niet dood is. Volgens dochterlief komt haar vader thuis bij van zijn val. "Ja, hij liep de verkeerde kant op en belandde op zijn hoofd. Hij heeft zijn linkerschouder gebroken en een paar hechtingen in zijn kop."

Aerosmith heeft de show van vrijdagavond afgezegd. Wat er met de rest van de tour gaat gebeuren, is nog onduidelijk. De band had binnenkort nog achttien concerten gepland, waarvan de eerstvolgende zondag zou zijn.

Volgens gitarist Perry heeft de band in de eerste 25 jaar van het bestaan nauwelijks shows hoeven afzeggen. De laatste drie jaar gaat het de rockers uit Boston echter minder voor de wind. In juni verwondde Tyler zijn been tijdens een concert, waardoor zeven shows moesten worden uitgesteld. Voor de start van de huidige tournee had de zanger een longontsteking en kampte Perry met een infectie in zijn knie.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen