Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Rechter keurt Michael Jackson film goed

Shownieuws

De film van Michael Jackson mag gemaakt worden. In de rechtbank werd besloten dat concertpromotor AEG samen met Sony de film mag uitbrengen.

(Novum/AP) - De laatste dansbewegingen van de King of Pop zullen te zien zijn op het witte doek. In de rechtbank van Los Angeles werd besloten dat concertpromotor AEG samen met Sony de film van Jackson mag uitbrengen. Dat werd maandag bekendgemaakt.

Kenny Ortega, de regisseur van 'High school musical', is de drijvende kracht achter de productie. Ortega werkte samen met Jackson aan de comebackconcerten die hij in Londen zou geven en was onder meer verantwoordelijk voor de choreografie van de shows. De repetities voor de vijftig 'This is it'-shows zijn op beeld vastgelegd en deze beelden worden in de film verwerkt.

De filmstudio was bereid vijftig miljoen dollar (ruim 35 miljoen euro) neer te tellen voor de beelden. De King of Pop moet eind dit jaar op het witte doek te zien zijn. Een releasedatum is nog niet bekend, maar volgens een woordvoerder van Sony wordt gedacht aan oktober. Katherine, de moeder van Michael Jackson, had tot maandag de gelegenheid gekregen om bezwaar te maken tegen de film over haar zoon.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen