Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Top Gear-presentator crasht met dure bolide

Shownieuws

Top Gear-presentator Richard Hammond is met zijn lievelingsauto betrokken geraakt bij een kettingbotsing. Dat gebeurde op een rotonde.

Top Gear-presentator Richard Hammond is betrokken geraakt bij een kettingbotsing met vier auto's. Hammond kreeg het ongeluk toen hij met zijn lievelingsauto naar huis reed, zo meldt de Britse krant Daily Mirror maandag.

Bij het ongeluk raakte volgens de Britse politie niemand gewond. Het ongeluk gebeurde zaterdag toen de BBC-presentator met zijn Morgan Aeromax ter waarde van circa 129,000 euro op een rotonde reed. De andere betrokken auto's waren een Volvo, een BMW en een Nissan.

Een woordvoerder van de politie vertelde dat de betrokken partijen al snel tot een overeenkomst kwamen. De verzekeringsgegevens werden ter plekke uitgewisseld. Volgens een ooggetuige werden er flink wat grappen gemaakt toen de andere autorijders erachter kwam dat de presentator van Top Gear betrokken was bij het ongeluk.

Het is niet de eerste keer dat de 39-jarige presentator zijn auto in de prak rijdt. In 2006 kreeg hij een ernstig ongeluk. Hammond liep hersenletsel op en was twee weken lang zijn geheugen kwijt nadat hij tijdens opnamen voor Top Gear een auto met straalmotoren uittestte. De Brit crashte met een snelheid van 450 kilometer per uur en moest per helikopter worden afgevoerd naar het ziekenhuis. Inmiddels is hij volledig hersteld.

Nog geen jaar na zijn bijna fatale ongeluk met een auto met raketmotor is Richard Hammond opnieuw gecrasht. Hij bleef ongedeerd, maar zijn voertuig raakte beschadigd.

Het tv-programma Top Gear wordt in Nederland door Veronica uitgezonden.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen