Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Marijke Helwegen blijft verbouwen

Shownieuws

Marijke Helwegen verbouwt meer dan alleen haar lichaam. "Na het verbouwen van mijn lichaam ben ik nu begonnen met klussen in en rond het huis."

Marijke Helwegen verbouwt meer dan alleen haar lichaam. "Na het verbouwen van mijn lichaam ben ik nu begonnen met klussen in en rond het huis." Helwegen zei dit donderdag bij de presentatie van de achtdelige dvd-box van klusjesman Eddy Ready, genaamd Beta Klusbox. "Door thuis meer zelf te doen houd ik geld over om dingen voor anderen te doen."

Op de vraag van Eddy Ready of Marijke Helwegen ook zelf een zwanenhals kan vernieuwen, reageert ze eerst verontwaardigd. "Mijn hals heb ik tien jaar geleden al laten doen", zegt ze lachend, terwijl ze haar nek zachtjes streelt. "Maar als je die 'slang' onder de gootsteen bedoelt; die heb ik inderdaad onlangs zelf vervangen."

Met de dvd's van Eddy kan zelfs een vrouw met twee linkerhanden als Helwegen aan de slag, zegt de 60-jarige diva. "Vroeger had ik kromme komkommers in mijn keukenkastjes liggen, omdat alles nog maar nauwelijks sloot. Nu kunnen er weer rechte komkommers in, doordat ik zelf de keukenkastjes heb vervangen."

Voor iemand die al zoveel aan haar eigen lichaam heeft laten renoveren, is het zelf klussen natuurlijk een hele verademing, vindt Helwegen. "Daarmee ben ik recessieproof, want ik houd nu geld over. Ik geef minder geld uit, door meer zelf doen, en kan daar anderen mee helpen."

De nieuwe hobby van Marijke Helwegen betekent een ommekeer in het leven van de schoonheidsambassadrice. "Als het om renovatie gaat, ben ik natuurlijk de ervaringsdeskundige bij uitstek. En nu heb ik een nieuwe hobby, die me veel minder kost. More luxury for less!"

[Novum]

Gerelateerde Artikelen