Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'Harry Potter'-acteur bekent kweken marihuana

Shownieuws

De tienerster Jamie Waylett uit 'Harry Potter' bekende donderdag tegenover een Londense rechter cannabis te hebben geproduceerd. Hij werd in april gearresteerd.

(Novum/AP) - De tienerster Jamie Waylett uit 'Harry Potter' heeft toegegeven dat hij een wietplantage had. De 19-jarige acteur bekende donderdag tegenover een Londense rechter cannabis te hebben geproduceerd.

Waylett, die in alle zes de 'Potter'-films de rol van Vincent Crabbe vertolkt, werd in april gearresteerd nadat politieagenten acht tassen wiet en een mes vonden in een auto waar hij en een vriend in zaten. In het huis van de 19-jarige acteur troffen agenten ook nog eens tien wietplanten aan. Bovendien beschikte Waylett over 'apparatuur die nodig is voor het kweken van de plantjes', zo meldde de politie destijds aan de Amerikaanse entertainmentsite TMZ.

Op het telen van wiet staat een straf van maximaal veertien jaar. De Britse rechtbank heeft ook de vriend schuldig bevonden aan drugsbezit. Het tweetal krijgt dinsdag te horen wat hun straf is.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen