Kies je favoriete radiostation

Dossiers

30 Rock grote kanshebber voor Emmy's

Shownieuws

Comedyserie 30 Rock heeft de meeste nominaties voor een Emmy Award binnen weten te slepen. De serie maakt 22 keer kans op een Emmy.

(Novum/AP) - Comedyserie 30 Rock heeft de meeste nominaties voor een Emmy Award binnen weten te slepen. De serie maakt 22 keer kans op een Emmy. De jaren zestig retroserie Mad Men leidt de dramaseries met zestien nominaties, zo is donderdag in het theater van de organisatie in Los Angeles bekendgemaakt. De uitreiking van de belangrijkste televisieprijzen van Amerika vindt in september plaats.

30 Rock is in Nederland te zien op Comedy Central, Mad Men wordt sinds juni uitgezonden door de Vara. 30 Rock en Mad Men werden vorig jaar al uitgeroepen tot beste comedy- en beste dramaserie.

30 Rock maakt onder meer kans op een Emmy in de categorieën beste comedyserie en beste acteur (Alec Baldwin) en beste actrice (Tina Fey) in een comedyserie. Mad Men is onder meer genomineerd in de categorieën beste dramaserie en beste acteur (Jon Hamm) en beste actrice (Elizabeth Moss) in een dramaserie.

In de categorie beste comedyserie maken naast 30 Rock ook Entourage, Family Guy, Flight of the Conchords, 'How I met your mother', The Office en Weeds kans op de belangrijkste televisieprijs van Amerika. Bij de drama-afdeling zijn dat naast Mad Men Big Love, Breaking Bad, Damages, FX Networks, Dexter, House en Lost. Veel van deze series zijn ook in Nederland op de beeldbuis te bewonderen. Chandra Wilson uit Grey's Anatomy en Jim Parsons uit The Big Bang Theory hielpen bij het bekendmaken van de genomineerden. Het tweetal bleek zelf ook genomineerd te zijn. "Nee! Dit is een of ander grapje!", riep Parsons uit toen hij hoorde dat hij een nominatie voor beste hoofdrolspeler in een comedyserie te pakken had. Wilson maakt kans op een Emmy voor haar rol in 'Accidental friendship' in de categorie hoofdrolspeelster in een miniserie of film. Ook voor haar bijrol in de dramaserie Grey's Anatomy kreeg ze een nominatie.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen