Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Albert Verlinde doet aangifte tegen BNN

Shownieuws

Albert Verlinde doet aangifte tegen jongerenomroep BNN. Dat meldt zijn man Onno Hoes via Twitter. "Albert doet nu mede namens mij officieel aangifte tegen BNN."

RTL-presentator Albert Verlinde doet aangifte tegen jongerenomroep BNN. Dat meldt zijn man Onno Hoes via Twitter. "Albert doet nu mede namens mij officieel aangifte tegen BNN", schrijft Hoes, die het een schande vindt dat BNN hen heeft afgeluisterd in hun eigen huis. "Schande van nota bene een gesubsidieerde omroep!"

In de prijs die de presentator, acteur en musicalproducent vrijdag kreeg van BNN-presentatrice Sophie Hilbrand zat een afluisterapparaat verborgen, zo bleek deze week uit een filmpje op de website van BNN. Met het apparaat in het 'Gouden oor' dat de presentator kreeg, is het op afstand mogelijk gesprekken af te luisteren, zo wordt in het filmpje beweerd.

Het afluisterapparaat was afkomstig van het Verbond van Ongeleide Correspondenten (VOC). VOC is een BNN-programma dat elke vrijdag om 21.15 uur wordt uitgezonden op Nederland 3. In een toelichting zei een woordvoerder van BNN donderdag op zoek te zijn naar wat de grenzen zijn van het afluisteren van bekende mensen. Ze verwees onder meer naar de gelekte beveiligingsbeelden waarop Yolanthe Cabau van Kasbergen en Wesley Sneijder zoenend te zien zijn.

Verlinde was donderdag rond 13.30 uur niet bereikbaar voor commentaar. Ook bij zijn bedrijf V & V Entertainment en bij RTL kon rond die tijd niemand vertellen hoe de vork precies in de steel zit.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen