Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Harry Potter breekt bioscooprecords

Shownieuws

De zesde 'Harry Potter'-film heeft na één dag in de Nederlandse bioscopen al bioscooprecords gebroken. De film haalde het hoogste aantal bezoekers op één dag.

De zesde 'Harry Potter'-film heeft na één dag in de Nederlandse bioscopen al records gebroken. Dat meldt distributeur Warner Bros. 'Harry Potter and the half-blood prince' haalde het hoogste aantal bioscoopbezoekers op een openingsdag en het hoogste aantal bezoekers op één dag.

In totaal zagen woensdag al 113.150 Nederlanders de film. Het oude record voor het hoogste aantal bezoekers op één dag stond op naam van 'Pirates of the Carribean: at world's end'. In 2007 trok deze film met Johnny Depp op een zondag 97.650 bezoekers.

De tovenaarsleerling had al het record van de bestbezochte openingsdag op zijn naam staan. De vijfde 'Harry Potter'-film, 'Harry Potter and the order of the phoenix', mocht in 2007 92.787 bioscoopgangers verwelkomen.

De nieuwste avonturen van de tiener braken ook in Amerika alle records, zo heeft Warner Bros laten weten. Tijdens de openingsnacht bracht de film daar 22,2 miljoen dollar (bijna 16 miljoen euro) in het laatje. Daarmee is het record van 18,5 miljoen dollar gebroken dat 'The dark knight', ook een film van Warner Bros, opbracht. Ook de hitfilm van dit jaar 'Transformers: revenge of the fallen', die in de VS tijdens de eerste dag in juni zestien miljoen dollar opbracht, zijn Potter en zijn vrienden voorbijgestreefd.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen